Mijn trap kraakt, wat nu?

Je kent het vast: je huisgenoten slapen al en daarom ben je extra voorzichtig op je weg naar boven. Argh! Die krakende traptrede gooit roet in het eten. Misschien dat je hier in het begin nog mee kan leven, maar een krakende trap gaat je vroeg of laat tot waanzin drijven. Vooral wanneer je zelf bijna dagelijks wakker wordt van de trap. Een krakende trap ontstaat meestal door ouderdom, wij leggen je uit wat je moet doen als je trap kraakt. 

Eerste hulp als je trap kraakt

Gelukkig is er meestal wel wat te doen tegen een krakende trap. Je kunt hem – als je een beetje handig bent – zelfs zelf kraakvrij maken. Heb je twee linkerhanden en wil je je er echt niet aan wagen? Dan kun je Wolfs Traprenovatie natuurlijk nog altijd inschakelen om de trap kraakvrij te maken.

Niet genoeg? Schakel hulp in

Bij een krakende trap hebben we verschillende manieren van aanpakken. Zo kunnen we stootborden vastzetten, want het kan zijn dat de trap kraakt omdat de stootborden niet goed aan de traptreden vastzitten. Als we de stootborden goed vast zetten, is de kans groot dat je trap al niet meer kraakt.

Je kunt er ook voor kiezen kraaklatten op je trap te laten plaatsen. Die doen we aan de achterzijde van de traptreden vast aan de stootborden. De kans is groot dat het probleem hiermee verholpen is.

Verder bestaat er ook speciale bruislijn die we gebruiken wanneer we een trap gaan bekleden. Die lijm verdeelt zich helemaal gelijkmatig onder de treden en vult alle gaatjes en oneffenheden op. Dit heeft niet alleen een geluiddempende werking, het gaat het kraken ook nog eens tegen.

Advies als je trap kraakt

Zoals je leest zijn er dus oplossingen genoeg. Met een traprenovatie van Wolfs Traprenovatie is je trap binnen één dag compleet vernieuwd én kraakvrij. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.