Tips om je muren en vloeren op elkaar af te stemmen

Als je je huis gaat inrichten zul je beginnen bij de muren en vloeren. Het lijkt misschien een goed idee om je muur gewoon in je lievelingskleur te schilderen, maar je zult zien dat dat vaak niet goed uitpakt. Lees onze tips om je muren en vloeren op elkaar af te stemmen!

Zorg dat de vloer eruit springt

Durf jij het aan om voor een lekker opvallende vloer te gaan? Als je de muren rustig houdt en een opvallende vloer kiest, kan dat een heel stijlvol effect geven. Kies bijvoorbeeld voor een vloer met tegelprint of Portugese tegels. Of wat dacht je van een laminaatvloer met gedetailleerde houtnerven of met een druk patroon? Als je de muren in een zachte grijstint of beige te schilderen, bepaalt de vloer de hele sfeer in je huis.

Trek de vloer door

Laminaat tegen de muur is op dit moment helemaal in. Zoek een mooie laminaatvloer uit en leg hem in je huis, bijvoorbeeld in een slaapkamer. Tegen de wand trek je het laminaat of parket (of net wat er op de vloer ligt) door. Het mooiste is om dit bij de wand te doen waartegen het bed staat. Zo krijg je vanzelf een chique en stijlvol hoofdbord! Hoe je een vloer tegen de muur maakt? Door balken in de muur te boren waar je het laminaat tegenaan lijmt. Het voordeel hiervan is dat je er lampen tegenaan kunt maken waarvan je het snoer makkelijk weg kunt werken. Leuke budgettip!

Of ga voor lambrisering

Lambrisering is ook een trend die nu helemaal hip is. Je kunt zelf op verschillende manieren een lambrisering maken. Zoek een felle kleur die goed bij de vloer past en trek met tape een rechte lijn op de muur. Dit doe je met waterpas en potlood. Kijk goed of de lijn overal op dezelfde hoogte zit, dat kun je bijvoorbeeld doen met een laserwaterpas die een lijn over de hele muur straalt. Deze lijn plak je dus af met tape. Vervolgens schilder je met witte verf over de tape heen, zodat je het geheel sealt. Zoek een leuke kleur uit en verf het vlak tussen de tape en de vloer. Het mooiste is om de lijn weg te werken met een sierlijst.

Maak van de muren een blikvanger

Je kunt het natuurlijk ook andersom doen: met een lichte vloer en een muur in een prachtige, opvallende kleur. Wat dacht je van een witte vloer? Houtpatronen voor parket, vinyl of laminaat zijn in lichte tinten te krijgen en als je uitpakt met behang of een mooie kleur verf zorg je ervoor dat je woning een hele eigen stijl krijgt.

Vergeet de trap niet!

Je kunt je muren en vloeren onder handen nemen, maar als de trap er niet bij past doet dat afbreuk aan je huis. Kies voor een trap in dezelfde kleuren als je vloer of muren. Wist je dat traprenovatie in één dag gedaan is? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Lees ook

Je nieuwe huis inrichten

Een landelijke trap: doen of niet?

Je woning lichter maken

Trapdecoratie: inspiratie

Ojee! Een krakende trap