Je nieuwe huis inrichten? 3 onmisbare tips!

Na maanden zoeken heb je eindelijk je droomhuis gevonden. Het koopcontract is ondertekend, het aftellen is begonnen. En wat doe je in de tussentijd? Nadenken over hoe je dit nieuwe huis gaat inrichten natuurlijk! Met deze tips komt het vast en zeker goed.

#1: Maak een begroting

Het is niet goedkoop om een heel huis opnieuw in te richten. Daarom doe je er goed aan van te voren een begroting te maken. Wat heb je in het begin al nodig en wat zou je eventueel later kunnen kopen? De basis is het belangrijkst. Begin met de trap, wat moet daaraan gebeuren? En neem ook de raambekleding, muren, vloeren en meubels mee. Wat je overhoudt is voor de extra’s.
Wil je niet teveel geld spenderen aan het nieuwe huis inrichten? Kijk voor je meubels dan bij kringloopwinkels of op Marktplaats. Of ga eens langs op een rommelmarkt. Dat is ook nog eens een leuk dagje weg!

#2: Nieuwe huis inrichten: bepaal een stijl

Een nieuw huis, een nieuw begin, toch? Dit is het perfecte moment om het roer om te gooien en eens voor een andere stijl te gaan. Of juist niet, het is maar net wat je zelf wilt. Alle opties staan in ieder geval open en dat geeft je veel ruimte voor creativiteit. Wat erg mee kan helpen is het maken van een moodboard. Daarop plak je alle dingen die jou aanspreken. Houd je meer van modern, industrieel of klassiek? Of ga je het liefst mee met alle trends? Zorg ervoor dat je niet té gek gaat doen, want het moet wel dicht bij jezelf staan. Jij gaat er immers wonen. Heb je hier moeite mee? Je kunt ook een architect inhuren die je helpt met het bepalen van een stijl.

#3: 3D ontwerpen

Bij het uitzoeken kun je alleen maar in je hoofd bedenken hoe het er straks uit komt te zien. Of niet? Je kunt er ook voor kiezen een 3D model te maken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als die ene kast toch een beetje overheersend in je interieur is. Er zijn verschillende apps en websites te vinden waar je een 3D ontwerp in kunt maken. Ook de IKEA heeft een app waarin je kunt kijken of de meubels wel in je huis passen. Handig!

Bonustip: traprenovatie

Wist je dat een nieuwe trap je huis een hele andere uitstraling kan geven? Ineens oogt alles weer fris en nieuw. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!