Zo maak je een onzichtbare boekenplank

De zomer komt eraan en wat is er nou lekkerder dan lekker met een boek ontspannen in de tuin? Ben jij ook een boekenverzamelaar en weet je eigenlijk niet meer waar je al die boeken moet laten? Wij hebben de oplossing! Een onzichtbare boekenplank is niet alleen mooi, het is ook nog eens origineel en een echte blikvanger.

Het ontwerp van de onzichtbare boekenplank heeft niet voor niets al een aantal keer een internationale prijs gewonnen voor design. Het ontwerp laat veel aan de verbeelding over en het is erg modern. Een erg mooie toevoeging aan je muur of aan de trap. Heb je zin om je trap onder handen te nemen? Dan is een onzichtbare boekenplank zeker een leuk idee!

Een onzichtbare boekenplank maken: dit heb je nodig

• 2 L-beugels
• Schroeven
• Een boormachine
• Potlood
• 4 magneetstrips met zelfklevende magneten

Met het potloot teken je eerst waar je de L-beugels op wilt hangen. Zorg dat er ongeveer 12 centimeter tussen de beugels zit. Vervolgens boor je de beugels vast aan de muur en zorg je dat ze op dezelfde hoogte zitten, anders krijg je een scheve plank. Onder de beugels maak je twee magneetstrips vast.
Pak vervolgens een boek met een harde kaft en plaats in de onderste kaft ook twee magneetstrips. Vervolgens klap je het boek gewoon dicht om de beugels. Het boek blijft nu hangen en omdat er magneetstrips zitten hangt de onderste flap niet naar beneden. Stapel de andere boeken er op en klaar is Kees!

Inspiratie nodig?

Bekijk deze voorbeelden op Pinterest