Ontdek de charme van een open trap: vijf voordelen op een rij

Twijfel je over het kiezen van een open trap omdat het je wat complex lijkt? Dan zou je weleens aangenaam verrast kunnen worden. Een open trap straalt elegantie uit en kan moeiteloos een blikvanger in je huis worden. Hieronder hebben we vijf voordelen van een open trap voor je opgesomd.

De esthetische trekpleister: een open trap

In tegenstelling tot een traditionele gesloten trap, vormt een open trap een esthetische trekpleister in je woning. Dit effect komt vooral tot zijn recht wanneer de trap in de woonkamer is geplaatst. Wij beschouwen een open trap echt als een stukje meubilair en adviseren je graag om de stijl van de trap af te stemmen op het totaalplaatje van je interieur.

Ruimtelijke allure met een open trap

Het ontbreken van stootborden tussen de treden bij een open trap, zorgt ervoor dat je er doorheen kunt kijken, wat een ruimtelijk gevoel geeft. Wanneer de trap in de woonkamer staat, lijkt de ruimte in één klap groter. Dit is vooral een praktisch voordeel in compactere woningen.

Minimalistisch onderhoud, maximaal gemak

Een van de aantrekkelijke voordelen van een open trap is het minimale onderhoud dat het vereist. Het schoonmaken is een fluitje van een cent; je kunt er gemakkelijk met een swiffer of stofzuiger overheen. En zonder stootborden heb je geen last van zwarte strepen. Vuil en stof zijn in een handomdraai verwijderd, en je kunt er goed bij vanuit alle hoeken!

Renovatie: eenvoudig en effectief

Is je open trap toe aan een opfrisbeurt of vertonen de houten treden slijtagesporen? Dan is renovatie een slimme keuze. Je trap krijgt hiermee een nieuwe levensduur en een frisse uitstraling. Bij een open trap kun je kiezen voor bekleding rondom of enkelzijdige bekleding, waardoor de gehele treden vernieuwd worden en je trap weer helemaal als nieuw is.

Transformeer naar behoefte

Ervaar je warmteverlies door je open trap of wens je meer opbergruimte onder je trap? Het is mogelijk om je open trap te transformeren naar een dichte trap. Wij kunnen dit uiteraard voor je realiseren. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek de mogelijkheden.