Oude keukenspullen hergebruiken in huis

Nu we wat meer binnen zitten kriebelt het vast al om je interieur eens onder handen te nemen. Wat dacht je van dat te combineren met de keukenschoonmaak? In de keuken barst het vast van de spullen die je nooit meer gebruikt, maar wel een tweede leven kunnen gebruiken. Oude keukenspullen hergebruiken in huis staat hartstikke creatief en het is ook nog eens leuk om te doen. Wat dacht je van de volgende manieren?

#1 Oude gardes hergebruiken als waxinelichtjeshouders

Heb je een keukenmachine of mixer? Dan is de kans groot dat je die hele verzameling aan gardes niet meer gebruikt. En oh, ze zorgen ook nog eens dat je je lade niet meer goed dicht krijgt en krijgen het altijd voor elkaar om ergens aan vast te komen zitten. Irritant! Maar gelukkig zijn ze buiten de lade ook leuk, bijvoorbeeld als waxinelichtjeshouder!

waxinelichtjeshouder van garde

Bron: woohome.com

2. Kopjes en schoteltjes als voerbakjes voor de vogels

Heb je een oud servies geërfd van je oma? Of heb je een incompleet servies omdat de helft is gesneuveld? Maak er voerbakjes voor de vogeltjes van! Staat heel erg schattig in de tuin en de vogels zullen je dankbaar zijn.

voederbakje voor vogels van een kopje

Bron: wonderfuldiy.com

3. Oude lepels gebruiken in de moestuin

Van je oude lepels kun je moestuinbordjes maken. Zet erop wat voor groente of fruit je aan het planten bent of maak er leuke tekeningetjes van.

tuinlepeltjes

Bron: domesticsimplicity.com

4. De deegroller als rek voor vaat- en handdoeken

Zeg eens eerlijk: hoe vaak gebruik je je deegroller nog? En heb je echt drie verschillende deegrollers nodig? Zo niet: gebruik er eentje als ophangrekje voor je vaatdoek.

theedoekhouder van deegroller

Bron: olivebites.blogspot.lt

5. Theekopjes gebruiken voor je sieraden

Geen zin om de vogels te voeren? Dan kun je overbodige theekopjes ook gebruiken om je sieraden in te bewaren. Het ziet er chique uit en is ook nog eens hartstikke overzichtelijk.

sieradenhouders van kopjes

Bron: apartmenttherapy.com

6. Van zilveren theelepeltjes kun je oorbellen maken

Een beetje handigheid vereist, maar dan heb je wel een uniek setje oorbellen dat niemand anders heeft.

oorbellen van lepel-handvat

Bron: dishfunctionaldesigns.blogspot.nl

7. De bakplaat gebruiken als prikbord

Heb je een bakplaat over die je nooit gebruikt? Maak er een prikbord van! Met een beetje leuk gekleurd behang of papier ziet hij er ineens heel erg gezellig uit. En je kunt er magneten op plakken, handig!

memobord van een oude bakplaat

Bron: redesignreport.com

8. Oude vergieten als verlichting

Ligt je vergiet in de kast te verstoffen omdat je alles direct uit de pan afgiet? Dan kun je je vergieten inzetten als wandlamp. Kijk eens hoe leuk:

lampjes van vergieten

Bron: homedit.com

9. Lampjes van raspen

Om kaas en koekjes te rapsen, maar ook als lamphouder goed te gebruiken. Hang ze aan het plafond en je zult veel bekijks trekken.

lampjes van raspen

Bron: redesignreport.com

10. Van oude koffiepot tot terrarium

Niet veel mensen zetten nog ouderwetse koffie. De meeste mensen hebben een espressomachine of cafetière. Heb je die oude koffiepot over? Maak er een mini-terarrium van!

SONY DSC

Bron: acharmingproject.com