Je oude trap opfrissen in 2022? Lees onze tips

Wil je je oude trap opfrissen, maar heb je eigenlijk helemaal geen zin om je hele huis te verbouwen? Als je trap niet helemaal is doorgerot kun je waarschijnlijk volstaan met nieuwe trapbekleding. Op het gebied van traprenovatie is tegenwoordig erg veel mogelijk en we lichten in deze blog de opties aan je toe.

Trapbekleding die past bij de rest van je interieur

Wanneer je een nieuwe trapbekleding gaat kiezen is het belangrijk dat je rekening houdt met de rest van je interieur. Wat past nou perfect in jouw huis? Zorg ervoor dat je de trapbekleding matcht met je vloer. De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Je kunt gaan voor een houten trap, maar ook pvc, laminaat en vloerbedekking is mogelijk.

Vind je het lastig om zelf te beslissen wat het beste past in jouw interieur? Zoek dan gewoon hulp van een professional. Onze collega’s denken graag met je mee over zowel de traprenovatie als de hal bij je trap. Zo is je trap helemaal in de kleur en stijl zoals jij dat wilt!

Maak het af met trapverlichting

Een veilige trap is natuurlijk hartstikke belangrijk. Maar daarnaast wil het oog ook wat. Dus hoe mooi is het als je het esthetische kunt combineren met veiligheid? Wanneer je kiest voor ledverlichting combineer je het veilige met het stijlvolle: een perfecte combinatie! De trapbekleding van Wolfs Traprenovatie is uitermate geschikt om te combineren met trapverlichting.

Je kunt je traptreden op twee manieren uitrusten met trapverlichting: onder de treden of erin. Trapverlichting is te dimmen en je kunt het dus naadloos aansluiten op je wensen. Maar kost die verlichting niet allemaal extra elektriciteit? Nee hoor! Ledverlichting is hartstikke zuinig en verbruikt tot 80% minder energie dan een spaar- of gloeilamp. Niet alleen leuk voor uw interieur, uw bankrekening wordt er ook nog eens blij van.

De finishing touch

Je trap afwerken start natuurlijk met het kiezen van de juiste kleur. Daarbij is het erg belangrijk dat de kleur aansluit en een geheel vormt met de rest van het interieur. Je trap moet passen bij de andere leefruimtes in het huis. Zorg er dus voor dat er een evenwicht is tussen donkere en lichten tinten. Je trap moet niet heel erg afsteken en ook niet wegvallen. Ook moet het geheel niet te donker ogen, want dat komt de veiligheid niet ten goede.

Wanneer je aan de slag gaat met contrasten krijg je een trendy en stijlvol effect. Bijvoorbeeld een houten trap met witte muren, prachtig! Houd je van gezelligheid en warmte? Dan kun je bijvoorbeeld gaan voor bordeauxrood of donkerblauw. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je het zelf wilt. Zorg er in ieder geval voor dat je helemaal achter je keuze staat, voordat je weer moet verbouwen.