Plantjes verwerken in je trap? Hartstikke leuk!

De jungletrend is het op dit moment helemaal. Niks zo fijn als wat groen in huis en het is ook nog eens hartstikke gezond. Je zult al snel geneigd zijn een plant op tafel of op een kast te zetten, maar heb je er al eens aan gedacht om je planten in de trap te verwerken?

Planten in de trap: gebruik de trapleuning

Hangplanten hang je vaak aan het plafond of aan je balkon, maar ze staan ook erg leuk op de trap. Je kunt een aantal kleinere hangplantjes verspreiden langs de trapleuning of je kiest voor één grote hangplant en zet die in als blikvanger. Zorg wel dat de pot van je plant ook bij de rest van het interieur past, anders zal het storend gaan ogen. Als je een bohemian interieur hebt staan witte gevlochten potten mooi, maar in een industrieel interieur kun je beter voor een metalen plantenbak gaan.

nog meer planten verwerken in de trap

Planten tegen de muur naast je trap

Heb je weleens gehoord van luchtplantjes of tillandsias? Dit zijn speciale plantjes die geen wortels hebben en normaal gesproken groeien op rotsen of bomen in Noord- en Zuid-Amerika. De plantjes hebben geen aarde nodig en dat zorgt ervoor dat je ze eigenlijk overal neer kunt zetten of hangen. Daarnaast zijn ze erg gemakkelijk te onderhouden, want ze halen hun voedingsstoffen gewoon uit de lucht. Dus kijk eens verder dan fotolijstjes en behang je muur met luchtplantjes in hippe houders. Houd er wel rekening mee dat de plantjes wel genoeg licht nodig hebben, anders leggen ze alsnog het loodje.

Plantjes op een plak naast je trap

Je kunt ook kiezen voor een plank bij je trap speciaal voor je plantjes. De plank kun je hangen onder het trapgat, in de hal voor je trap of aan de muur naast je trap. Waar je ook voor gaat: zorg dat het een harmonieus en stijlvol geheel is. Kies voor bloempotten in dezelfde kleur, maar in afwijkende formaten. De keuze voor planten hangt af van de rest van je interieur. Als je een landelijk interieur hebt staat lavendel erg mooi en cactusjes geven je trap weer een stoere uitstraling.