Plantjes in de trap verwerken? Zo doe je het

Planten zijn helemaal hot. Interieurs die met de tijd meegaan, zien er op dit moment uit als een ware jungle. De kans is groot dat je weleens een bos bloemen of plantje op tafel zet, maar heb je er al eens aan gedacht om plantjes in de trap te verwerken? Wij geven je enkele ideeën om je trap op te fleuren met planten

De trapleuning opleuken met hangplantjes

Hangplanten zien we meestal op randen van terrassen of aan balustrades van balkons, maar aan de trap staan ze ook erg leuk! Verspreid een aantal kleine plantjes over de lengte langs je trapleuning of kies voor één grote hangplant als eyecatcher. Zoek plantenpotten die bij de rest van je interieur passen. Heb je een industrieel interieur? Kies dan een metalen plantenbak. Voor een bohemian interieur kun je beter voor witte, gevlochten plantenbakken gaan.

Plantjes op een plank naast de trap

Je kunt je plantjes natuurlijk ook op een plank naast de trap zetten. Bijvoorbeeld op de muur in je trapgat, onderaan het trapgat of in de hal voor je trap. Zorg er wel voor dat je planten genoeg licht krijgen, of kies voor planten die weinig licht nodig hebben. Het staat erg leuk om allerlei bloempotjes in dezelfde kleur te plaatsen, maar in verschillende formaten. Dit zorgt voor een speels effect. Zoek planten uit die de rest van je interieur weerspiegelen: bijvoorbeeld cactussen in een stoer huis en lavendel voor een landelijk interieur. Vetplantjes staan weer mooi bij een strakke inrichting.

Luchtplantjes!

Heb je weleens gehoord van luchtplantjes of te wel tillandsias? Dit zijn speciale planten zonder wortels, die normaal gesproken groeien op rotsen of bomen in Noord- en Zuid-Amerika. Deze planten hebben geen wortels en dus hebben ze geen aarde nodig, wat betekent dat je ze vrijwel overal kunt neerzetten of op kunt hangen. Deze planten leven letterlijk van de lucht en daardoor zijn ze erg makkelijk in onderhoud. Doe eens wat anders dan je trapgat volhangen met foto’s: bekleed hem met luchtplantjes! Houd er wel rekening mee dat deze plantjes veel licht nodig hebben, als je een donkere trap hebt kun je beter voor een andere soort plant kiezen.