Ruimte besparen met de trap

Op de een of andere manier hebben we allemaal de neiging erg veel spullen te hebben. Bij een bezoek aan de Ikea of Intratuin blijft er gegarandeerd meer aan je handen plakken dan je gepland had. Maar waar ga je dat allemaal toch weer laten? Gelukkig hebben wij de oplossing: ruimte besparen met de trap.

Ruimte besparen met de trap: een aanrader

Of je nu in een appartement of een villa woont: het is altijd de kunst om je interieur op een stijlvolle, maar toch praktische manier helemaal te benutten. Op dit moment is het helemaal hot om de trap en de ruimte erom te veranderen tot een echte blikvanger. Als je de trap in je woonruimte installeert, creëer je een ruimtelijke en open sfeer. En als je van je trap een ruimtebesparende trap maakt, sla je ook nog eens twee vliegen in één klap.

Houd het wel veilig

Je kunt de trap an sich ook verbouwen, door hem wat stijler te maken of de treden wat smaller. Als je dit gaat doen moet je wel zorgen dat je goede trapleuningen hebt, anders lever je in op veiligheid. Met een wenteltrap bespaar je ook veel ruimte, maar kun je toch nog veilig lopen.

Een dichte of open trapkast

Maar hoe maak je zo’n ruimtebesparende trap? Dat doe je door de ruimte onder de trap zo goed mogelijk te gebruiken. Bijvoorbeeld door een dichte trapkast (zo eentje als in Harry Potter) om al je spullen kwijt te kunnen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen open schappen onder je trap te maken. Maak er bijvoorbeeld een boekenkast van of zet er accessoires in. De stijl hiervan kun je terug laten komen in de rest van je interieur, want dan vormt het een mooi geheel.