Stappenplan voor trapspijlen renoveren

Ben je niet meer helemaal tevreden over je trap? Is hij aan vernieuwing toe, maar weet je niet zo goed hoe je het aan moet pakken? Je hoeft niet altijd je hele trap te renoveren, soms kun je ook alleen je trapspijlen renoveren. We leggen je uit hoe je dat doet. 

Hoe ga je de trapspijlen renoveren?

De trapspijlen renoveren is vaak niet zo’n lastige klus. Het valt of staat met de manier waarop ze zijn vastgemaakt. Is je trap wat ouder en van hout? Dan bestaat de kans dat de trapspijlen niet zijn vastgemaakt, maar er een gat zit in je trapleuning of aan de balustrade. Als dat het geval is kun je het beste je spijlen gewoon doorzagen, ze eruit halen en nieuwe spijlen in de gaten plaatsen. Lijm de nieuwe spijlen wel vast met houtlijm.

Zijn de bestaande trapspijlen al vastgelijmd, dan is het een lastigere klus. Wat je kunt doen, is je trapspijlen voorzichtig boven en onderaan door te zagen en vervolgens nieuwe trapspijlen te plaatsen.

Trapspijlen zelf renoveren of laten doen?

Zelf je trapspijlen renoveren is een pittig klusje, wanneer je een fout maakt verpest je heel je trap. Heb je trapspijlen die makkelijk los te maken zijn, dan kun je je er best aan wagen. Lijkt het erop dat je trapspijlen goed vast zitten? Dan is het slim om hulp te vragen bij een professional. Hij vervangt je trapspijlen op een efficiënte en professionele manier, zodat je gegarandeerd een perfect resultaat hebt dat naar je wens is.

Kan je trap toch een make-over gebruiken? Neem dan contact met ons op en kom alles te weten over traprenovatie.