Tips voor een ergonomische trap

Zitten is het nieuwe roken. We zitten veel teveel stil en de gemiddelde mens komt niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging. Maar wil je gezond en fit zijn, dan zul je toch echt genoeg moeten bewegen. Daarom is het slim om elke dag een paar keer de trap op en af te lopen. Maar dit moet je wel op een verantwoordelijke manier doen: met een ergonomische trap. 

Controleer de afmetingen

Om gemakkelijk te bewegen zijn er een aantal ergonomische basisregels. Een trap moet namelijk bepaalde afmetingen hebben:

  • De ideale hoogte van traptredes is 17 centimeter
  • De ideale diepte van de trede is 29 centimeter
  • De som van de hoogte en diepte van de trede moet tussen de 44 en 46 centimeter zijn

Uiteraard moeten alle tredes even hoog en diep zijn.

Een ergonomische trap heeft een stevige leuning

Een trap met leuning loopt niet alleen comfortabeler, je voelt je ook veiliger en het is ook veiliger. Daarom is het belangrijk dat je een stevige trapleuning hebt met een goede grip. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden voor originele trapleuningen!

Kies voor een antisliplaag

Ergonomie en veiligheid gaan hand in had. Als je kiest voor trapbekleding met een antisliplaag, zorg je dat het risico op valpartijen en uitglijden wordt geminimaliseerd. Onze traptreden bevatten altijd een onzichtbare antisliplaag, waardoor je er beter grip op krijgt. Dat is ergonomisch verantwoord en veilig! Tip: met trapverlichting maak je je trap nog veiliger.

Een ergonomische wenteltrap

Heb je een wenteltrap? Ook daarvoor gelden ergonomische voorschriften. Zo moet een wenteltrap een diameter van 160 centimeter hebben om makkelijk te kunnen belopen.