Tips voor een industrieel interieur

Een industrieel interieur: je ziet het steeds vaker. Het is stoer, warm en gezellig en daardoor zijn wij er ook groot fan van. Voorheen zag je het alleen in grote verbouwde lofts, maar tegenwoordig zie je het in steeds meer interieurs. We geven je een aantal tips over hoe je je interieur mooi industrieel aankleedt. 

Gebruik industriële kleuren

In oude fabrieksgebouwen werden de muren vaak wit gekalt. Lichte naturellen, zoals grijs en wit zijn mooi, maar ook een accentmuur in groen, antraciet of donkerblauw is erg gaaf.

industrieel interieur

Materiaalgebruik in een industrieel interieur

De materialen zijn een keyfactor in een industrieel interieur. Staal en hout geven je huis een rauwe en stoere uitstraling. Wat het helemaal afmaakt is een oude, blootgelegde stenen muur en een betonvloer. Je kunt ook kiezen voor een eiken visgraat parket.

Wat voor eettafel?

Bij een industrieel interieur kun je het beste kiezen voor een robuuste eettafel. Zo eentje met een eiken blad en stalen poten, die uitstraalt dat hij wel tegen een stootje kan (dat is ook erg fijn). Het tafelblad kan een strakke afwerking hebben, of juist een ruigere randafwerking. Zichtbare knoesten zijn erg gaaf, zoals bij een boomstam. De tafelpoten zijn in alle soorten en maten te krijgen, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Wat voor eetkamer stoelen?

Natuurlijk moeten er bij je eettafel ook mooie stoelen. Kies voor robuuste eetkamerstoelen, die niet alleen een mooi rustiek uiterlijk hebben, maar ook nog eens gigantisch fijn zitten. Neutrale kleuren zoals grijs, bruin en cognac en de combinatie van (kunst)leer en staal zullen erg gaaf bij je tafel staan.

Welke meubels?

Je zult vast en zeker een kast nodig hebben. Een stalen zwarte vitrinekast die is voorzien van poedercoat staat erg stoer, maar zorg ervoor dat je er ook alleen mooie dingen in zet. Bijvoorbeeld een glazen olie- en azijnstel, een mooie pepermolen en een gave bluetoothspeaker. De tijd van een rommelig interieur is voorbij.