Tips voor een opgeruimde hal

Je hal is vaak het eerste wat je ziet wanneer je je huis binnenkomt. Maar als je dan meteen over een hoop rondslingerende schoenen struikelt en tegen een hoop jassen en tassen aanloopt, komt dat toch minder fijn thuis. De hoogste tijd dus om dat aan te pakken. We geven je een paar tips om je hal op te ruimen en netjes te houden, zodat ook je hal een fijne sfeer krijgt. 

Maak duidelijke afspraken over je opgeruimde hal

Maken je kinderen er een gewoonte van hun schoenen en sporttassen in een hoek van de hal te gooien wanneer ze thuiskomen? Of ben je keer op keer je sleutels kwijt omdat ze onder een hoop spullen liggen? En ben je die rechterschoen wéderom kwijt? Dit soort dingen kun je makkelijk voorkomen door duidelijke afspraken te maken over waar spullen moeten worden opgeruimd. Geef dingen in de hal een vaste plek en maak duidelijk aan je kinderen of huisgenoten wat je van hen verwacht. Je sleutels kun je kwijt aan een haakje aan de muur en sportspullen horen gewoon direct in de was.

Denk ook aan opbergruimte

Het is lastig om je hal op te ruimen als je helemaal geen plek hebt om dingen ook daadwerkelijk in op te ruimen. Daarom is het goed om te investeren in kasten en kapstokken. Een inbouwkast kan je veel ruimte opleveren. En wat dacht je van een opbergruimte onder de trap? Om een rommelige indruk te voorkomen kun je het beste kiezen voor een afgesloten opbergruimte.

Gebruik je trap!

Een trap neemt best wat plaats in in je hal, maar dat betekent ook dat je hem juist kunt gebruiken om spullen in op te bergen. Het is goed om alle ruimte onder je trap te gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld een schoenenkast of halkast maken om je stofzuiger in op te bergen. Heb je een open trap? Die kunnen wij altijd voor je dichtmaken.

Houd je aan lichte kleuren

Wanneer je je hal in donkere kleuren schildert, oogt het al snel klein en rommelig. Daarom is het goed om voor lichte, frisse kleuren te kiezen die het geheel wat opener laten ogen. Wil je een opgeruimde hal, dan is het verstandig om voor een lichte kleur trap te kiezen.