Tips voor een warm interieur

Niets is zo leuker om te lezen dan trends. Precies om die reden zijn we voor je op zoek gegaan naar de trends voor een warm interieur. Een warm interieur krijg je niet door simpelweg echte warmte toe te voegen door een kachel of kaarsen, maar door het toevoegen van bepaalde accessoires en kleuren. Welke trend ga jij gebruiken?

Een pelletkachel

De pelletkachel blijft toch wel een grote favoriet. Een pelletkachel staat erg gezellig in je woonkamer en het geeft ook nog eens erg veel warmte, win-win dus! Als je een warm interieur wilt creëren is een pelletkachel zeker een mooie toevoeging in je woonkamer. Op pelletkachels kun je subsidie krijgen en daardoor scheelt het per jaar ook nog eens flink in de stookkosten.

Planten, planten en nog eens planten!

Planten geven warmte en leven aan je huis en woonkamer. Met het toevoegen van planten word je interieur een stuk warmer en gezelliger. Planten zijn een makkelijke en ook betaalbare manier om je woonkamer een nieuwe look te geven. Het mooiste is een combinatie met natuurlijke materialen, zoals bamboo en hout. Zo krijg je een nog warmere sfeer. Zoek naar grote planten in een pot, die bedekken meteen een stuk muur zodat je daar niets meer op hoeft te hangen.

Sfeerlicht

Een goede lichtinval zorgt voor sfeer in je woonruimte. Met een warm sfeerlicht krijg je meteen een warm interieur. Wil je af en toe ook wat meer licht in je ruimte? Kies dan een lamp die je kunt dempen en afstellen zoals jij dat wilt.

Een warm interieur met de juiste materialen

Als je verschillende materialen met elkaar combineert, krijgt je woonkamer een warme sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een hoogpolig vloerkleed dat je combineert met harige kussens en een gebreid plaid op de bank. Ook een (nep) dierenvel op de grond kan erg warm staan.