Een trap in de woonkamer of in de hal?

Een kamer in een hotel kan dan nog wel zo lekker comfortabel en luxe zijn, we zijn toch altijd weer heel erg blij als we na een vakantie weer terug thuis komen. Thuis is het namelijk altijd gezellig, de warmte van je eigen woonkamer kan niemand evenaren. Hoe je je woonkamer nog gezelliger krijgt? Door je trap in de woonkamer te installeren bijvoorbeeld. Twijfel je over een trap in de woonkamer of in de hal? Wij overtuigen je!

Kies voor een woning met persoonlijkheid, ga voor een trap in de woonkamer

Moderne ontwerpers denken niet meer in hokjes. Letterlijk. Ze maken huizen met ruimtes die in elkaar overlopen, van woonkamer tot slaapkamer. Het gevolg ervan is dat je verdiepingen krijgt die visueel aan elkaar gelinkt zijn, bijvoorbeeld met een trap in de woonkamer in plaats van in een aparte hal. Zo krijg je een gevoel van verbondenheid en eenheid. En dat is precies waar je na een lange werkdag naar snakt.

Wat kost een trap in de woonkamer?

Met een trap in de woonkamer krijgt je woning een trendy, warme touch. Maar hoe zit het eigenlijk met de energiekosten? Als de ruimte groter wordt, leidt dat niet automatisch tot een hoger energieverbruik? Als het om oudere, slecht geïsoleerde huizen gaat, klopt dat inderdaad. Maar als jij een duurzame of energiezuinige woning hebt, dan hoef je je echt nergens zorgen om te maken. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over alle ruimtes en daardoor is de impact van een trap in de woonkamer niet zo groot.

Kinderen en een trap in de woonkamer

Als je kleine kinderen hebt zul je wel wat voorzichtiger moeten zijn. Want een open verdieping kan erg gevaarlijk zijn voor spelende kinderen. Installeer daarom altijd een traphekje, ook op de open verdieping.

Renoveer je trap

Heb je nu al een trap in de woonkamer, maar is hij aan een upgrade toe? Als hij niet meer bij de rest van je interieur past is het slim om te denken aan een traprenovatie. Binnen één dag past je trap weer helemaal bij de rest van je huis. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!