De trap minder steil maken, kan dat?

Vind je je trap te steil en wil je dat veranderen? Helaas is het niet mogelijk om een bestaande trap minder steil te maken. Er zijn echter andere oplossingen. In feite kan een traprenovatie meestal de meeste problemen oplossen die door een steile trap worden veroorzaakt.

Steile trap: soms moet je het er maar mee doen

Een trap steil maken is vooral om ruimte te besparen. Als je niet genoeg ruimte hebt voor een brede, volwaardige trap, dan kun je beter een steile trap hebben dan iets als een trapladder. Het kan ook gevaarlijker zijn als het niet goed gedaan wordt, maar als het goed gedaan wordt zal het zeker indruk maken op iedereen die het ziet. Enkele tips:

  • Je trap is een van de eerste dingen die bezoekers zien als ze naar je huis komen, dus zorg ervoor dat het iets is waar je trots op bent door een mooie trapbekleding toe te voegen.
  • Door LED-verlichting onder de trede toe te voegen, verlicht je de kamer aanzienlijk.
  • Het toevoegen van een trapleuning die de vorm en afwerking van je trap weerspiegelt doet meer dan alleen de trap veiliger maken – het zal ook het interieur van je gang opwaarderen.
  • Voor een ruimtelijker gevoel kun je voor een open trap kiezen in plaats van een trap die afgesloten is.

Je trap minder steil maken?

Hoe steiler de trap, hoe moeilijker hij te beklimmen is. Is de helling van je trap groter dan 45 graden, dan heb je misschien een traprenovatie nodig. De hoek kan niet worden aangepast, maar met een renovatie kunnen we de treden verlengen en het loopvlak verbreden zodat je er gemakkelijker op kunt lopen.

Als je moeite hebt met het beklimmen van je bestaande trap, of als hij gewoon niet past bij de rest van de inrichting van je huis, is het misschien tijd voor een traprenovatie. Ons team renoveert je trap in slechts één dag, zonder hak- en breekwerk. Vraag vandaag nog een offerte aan en laat ons je helpen om je huis mooi, veilig en gemakkelijk toegankelijk te maken.