De trap opvrolijken: 5 tips

Een trap is dé blikvanger van je huis. Het is vaak het eerste dat mensen zien wanneer ze je woning binnenkomen en dagelijks beklim je hem talloze keren. Maar… behandel hem ook als een blikvanger. Wanneer je hem goed afwerkt is je trap het visitekaartje van je woning. Nu het weer begint te kriebelen om wat te doen is je trap opvrolijken een leuke klus. We geven je 5 tips.

Houd je van een degelijk interieur dat duurzaamheid uitstraalt en ook nog eens duurzaam is? Dan zou een sobere trapafwerking een optie zijn. Geen keuzestress meer over je trapbekleding, maar terug naar de basis van je trap. Je zou bijvoorbeeld je houten trap kunnen behouden en hem kunnen afwerken met een laag vernis of olie. Dat is goed voor je budget, maar je zult het wel regelmatig moeten herhalen. Een trap slijt namelijk snel.

Investeer voor de lange termijn

Heb je geen zin om te verven? Kies dan voor een oplossing voor de langere termijn. Je kunt je trap op korte termijn laten renoveren door de vakmensen van Wolfs Traprenovatie. Er komt geen hak- en breekwerk aan te pas en je wanden, behang en vloer worden absoluut niet beschadigd. Door deze vorm van trapbekleding worden de trappen geluiddempend gemaakt en zijn deze veilig en makkelijk te onderhouden. Na het opmeten van je trap vinden praktisch alle werkzaamheden buiten de deur plaats. Geen gezaag, geschuur of andere overlast in huis dus.

Je trap opvrolijken met verf

Houd je meer van een kleurtje? Dan kun je je trap ook verven. Van sobere tinten tot felle kleuren: alles kan! Let wel goed op dat je kleur goed matcht met de rest van je interieur, want anders wordt het een blikvanger op de verkeerde manier. Heb je veel donkere tinten in huis? Kies dan voor een lichte kleur op je trap. Kies ook voor slijtvaste lak, want anders kun je aan de gang blijven.

Maak het af met trapverlichting

Trapverlichting ziet er erg spectaculair uit. Het geeft sfeer en straalt luxe uit. De LED-verlichting kun je helemaal aanpassen aan jouw wensen: zowel qua kleur als qua intensiteit. Kies voor warm of wat kouder licht en rust het uit met een dimfunctie. Dit is fijn om ’s avonds wat extra sfeer en veiligheid te creëren. Om het milieubewust te houden kun je de verlichting uitrusten met een bewegingssensor, zodat hij alleen aangaat wanneer je de trap beklimt.