De trap reinigen: onze beste tips

Niets is zo lekker dan een fris huis en wanneer het lekker weer is, is het dan ook gigantisch fijn om je huis eens lekker in de was te zetten. Maar… de trap klinkt nu niet bepaald als een leuk onderdeel van je huis om te poetsen. Gelukkig is de trap reinigen met onze tips een fluitje van een cent.

Een houten trap reiningen

Heb je een mooie, klassieke houten trap? Zorg er dan eerst voor dat hij helemaal stofvrij is. Bij het reinigen begin je bovenaan, zodat je het stof naar beneden veegt. Een houten trap blijft helaas niet vanzelf mooi, dus we hebben een aantal tips voor je om hem zolang mogelijk goed te houden.

Stof klinkt misschien niet als een groot probleem, maar vooral in oudere huizen kan het echt een groot verschil geven in het uiterlijk van je trap. Zorg ervoor dat je de trap zo vaak mogelijk poetst met een zachte doek die niet schuurt, zo blijft je trap een perfecte kleur en glans geven. Je zult merken dat je glas en metaal ook vaak af zult moeten stoffen om het er goed uit te laten zien.

Om je houten trap lang goed te houden kun je hem het beste aanpakken met speciale olie. Die werkt beschermend en trekt diep in het hout waardoor het hout gevoed wordt.

Een leren trap reinigen

Bij een leren trap heb je niet veel nodig om hem te reinigen. Leer lijkt lastig, maar dat is het dus helemaal niet. Plus dat het meer charme krijgt als het er wat geleefd uitziet. Gebruik speciaal onderhoudsmiddel voor leren trappen en vet hem eens in de zoveel tijd in met speciale wax. Zo laat je je trap jarenlang shinen.

Wil je meer informatie over het reinigen van je trap? Of ben je op zoek naar een nieuwe trap? Neem dan contact met ons op.