De trap schilderen? Doe het niet!

Is jouw trap aan het slijten en kan hij eigenlijk wel een opfrisser gebruiken? De trap schilderen is dan waarschijnlijk een van de eerste dingen waar je aan denkt. Het is betaalbaar en je kunt het best prima zelf. Maar let op: het is beter om je trap niet te schilderen. We leggen je uit waarom.

Reden 1: Je krijgt een looppatroon

Elke dag gaat je hele huishouden de trap meerdere keren op en af. Jijzelf, de kinderen en zelfs de hond: je trap krijgt het aardig te verduren. Daarbij belast je natuurlijk alleen maar het middenste stuk van de traptreden. Het gevolg? Na een tijdje slijt er een looppatroon in je schilderlaag. Zelfs wanneer de rest van de trap gewoon mooi blijft, zul je hem elke keer opnieuw moeten schilderen om er lang van te genieten.

Reden 2: Verf bladdert af

In het verlengde van de vorige reden: geen enkele verf is bestand tegen de intensieve belasting die een trap te verduren krijgt. Je verf gaat afbladderen en je ziet al snel de oude kleur van de trap weer terug. Heb je zin om elk jaar je trap helemaal opnieuw te schuren en te schilderen?

Reden 3: Tegen kraken helpt het niet

Een oude trap zal blijven kraken, of je hem nu schildert of niet. Verf isoleert namelijk niet en dempt ook geen geluid. Een krakende trap ontstaat vaak door een verschil in de luchtvochtigheid en de kamertemperatuur. Je krijgt dan kieren in de trap waardoor verschillende onderdelen van de trap tegen elkaar schuren als je erop loopt.

Maar wat moet je dan doen?

Je trap schilderen is dus niet echt een goed idee. Maar wat kun je dan doen? Je kunt je trap renoveren! Een traprenovatie met overzettreden elimineert bovenstaande problemen voor minstens 30 jaar. Deze treden beschermen namelijk je oude trap, helpen tegen kraken en kunnen goed tegen veelvuldig gebruik.

Op die manier heb je jaren nergens omkijken naar. Meer weten? Neem eens contact met ons op.