Je trap stofzuigen: zo kan het wel efficiënt

Oh jee, het moet weer gebeuren: er ligt zand op de trap en hij moet schoon. De trap stofzuigen is nu niet bepaald een leuk klusje. Er lijkt ook haast geen goede manier om je trap te stofzuigen. Om het jou allemaal net wat makkelijker te maken, hebben we een aantal tips voor je verzameld.

Heb je stoffen trapbekleding? Dan kom je bij het schoonmaken van de trap helaas niet om de stofzuiger heen. Je trap stofzuigen is natuurlijk niet onmogelijk, maar je hebt er wel wat creativiteit voor nodig. Is je trap wat korter? Dan kun je de onderste treden zuigen door de stofzuiger beneden aan de trap te laten staan, wat ook geldt voor de bovenste treden.

Wat je ook kunt doen, is het gebruiken van een kruimeldief. Die mini-stofzuiger gebruik je normaliter voor het schoonmaken van het aanrecht of de tafel, maar hij leent zich ook erg goed om de trap te stofzuigen. Je kunt ook een extra lange stang op je stofzuiger monteren, zodat je er wat beter bij kunt.

Oké, stofzuigen wordt er niet leuker van, maar het wordt wel net een beetje makkelijker.

De trap schoonmaken zonder het gebruik van een stofzuiger

Het is natuurlijk ideaal als je geen stofzuiger nodig hebt voor het schoonmaken van de trap. Als je geen stoffen trapbekleding hebt, kun je op zoek naar alternatieve schoonmaakmiddelen om je trap weer fris te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een lichtvochtige doek gebruiken om je trap mee af te doen. Gebruik niet teveel water, want een houten trap kan dan verkleuren of vervormen. Er bestaan trouwens ook speciale schoonmaakmiddelen voor de trap.

Heb je echt geen zin meer om je stoffen trap te stofzuigen? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een traprenovatie van Wolfs Traprenovatie. In slechts één dag neem je afscheid van je oude, stoffen trap en hoef je niet meer in de weer met een zware stofzuiger. Onze trappen zijn erg onderhoudsvriendelijk en duurzaam.