Een trap van beton opknappen

Heb je een trap van beton in je huis, maar ben je het kale intussen wel een beetje zat? Een trap van beton opknappen is een slimme manier om er langer van te genieten. We leggen je graag uit wat je het beste kunt doen.

In moderne huizen wordt de houten trap steeds vaker ingeruild voor een betonnen exemplaar. Beton is namelijk goed voor je portemonnee, veelzijdig en geluiddempend. Helaas voelt beton wel vaak wat koud en kil aan en daarom worden betonnen trappen vroeg of laat toch bekleed met wat warmer materiaal.

Trap van beton opknappen met hout

Je zou je betonnen trap kunnen bekleden met tapijt, om zo een warmer gevoel te krijgen. Maar wees gewaarschuwd: aan tapijt zitten meer nadelen dan voordelen. Vuil blijft erin zitten en zie een vlek er nog maar eens uit te krijgen. En wanneer je huisdieren hebt is het helemaal een ramp. Hout is daarom een stuk beter, want dat geeft een landelijke, warme uitstraling aan je trap. Beuk of eikenhout is erg chique en de warmte straalt meteen door naar de rest van je interieur. Wil je een wat robuustere look? Dan kun je je betonnen trap renoveren met de treden en stootborden in dezelfde kleur. Mocht je het wat rustiger willen houden, dan kun je ook alleen de treden renoveren en de stootborden in een lichte kleur laten.

De zijkant van een trap van beton opknappen

Een betonnen trap is in één stuk gegoten en daarom heeft het geen trapboom of baluster. Als we een betonnen trap renoveren nemen we dan ook altijd de buitenkant van de trap mee. We werken de zijkanten mooi af waardoor het een mooi geheel wordt.

Gehecht aan de betonlook van je trap?

Dat kan natuurlijk. We hebben namelijk ook trapbekleding met de uitstraling van donker of licht beton. Zo heb je wel de lusten, maar niet de lasten. Zin om je trap te laten renoveren? Neem eens contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. We informeren je graag over alle mogelijkheden met jouw trap.