Je trap veilig maken voor een oudere bewoner

Als er een hulpbehoevende bejaarde bij je inwoont, is het begrijpelijk dat je je weleens zorgen maakt over het gebruik van de trap. En ook wanneer je ouders of grootouders nog op zichzelf wonen in een huis met trap, zijn zorgen best begrijpelijk. Is je trap nog wel veilig genoeg voor ze? Het laatste wat je wilt is een valpartij. Je trap veilig maken doe je met onze tips. 

Bij een veilige trap hoort natuurlijk een goede, stevige trapleuning. Als het mogelijk is, is het slim om aan allebei de kanten van de trap een leuning te installeren. Het is hierbij belangrijk dat je ze super stevig aan de muur vastmaakt, want een loshangende trapleuning is nog gevaarlijker dan überhaupt geen trapleuning. Gelukkig zijn de trapleuningen van Wolfs Traprenovatie in tal van kleuren en materialen verkrijgbaar. Zo vind je altijd een exemplaar dat perfect bij je interieur past.

Anti-slipbekleding voor een super veilige trap

Een houten trap kan door de jaren heen erg glad en gevaarlijk worden. Iemand die wat slechter ter been is loopt nog meer kans om uit te glijden. Wist je dat er antislip trapbekleding bestaat? Dankzij onze speciale overzettreden word je trap een stuk veiliger en minder glad.

Je trap veilig maken met trapverlichting

’s Avonds is het donker in huis en is het risico op ongelukjes op de trap ook meteen een stuk groter. Zorg daarom dat de lichtschakelaar in de trappenhal goed te vinden is en er genoeg licht is, vooral voor mensen die wat minder goed zien. Vind je dat nog niet genoeg? Er bestaat speciale trapverlichting met LEDS die je in kunt bouwen in je trap. Ledverlichting is erg energiezuinig en het staat ook nog eens heel erg stijlvol. Je kunt het gerust de hele nacht laten branden, of een bewegingssensor in laten bouwen. Zo kun je er gerust op dat senioren altijd veilig de trap kunnen betreden.

Nood? Kies voor een traplift

Als het zelfstandig op en af de trap gaan echt gevaarlijk wordt, is het misschien tijd om eens te denken aan een traplift. Een traplift is niet heel erg stijlvol, maar het kan wel de ideale uitkomst zijn wanneer iemand wat langer thuis wil blijven wonen.