Trapbekleding verwijderen: 3 tips

Trapbekleding is er in alle soorten en maten. Je kunt gaan voor traplopers, vloerbedekking, HPL-laminaat en traplopers, de mogelijkheden zijn eindeloos. Heb jij nu trapbekleding liggen en ben je er ondertussen een beetje op uitgekeken? Dan kun je het verwijderen. In deze blog leggen we je uit hoe je dat het beste kunt doen. 

Trapbekleding verwijderen betekent lijmresten verwijderen

Halfronde trapmatten op iedere traptrede: je kent ze vast. We noemen ze halve maantjes en ze zijn meestal vastgelijmd aan je trap. Als je er van af wilt kan het lastig zijn om de lijmresten weg te krijgen. Hoe je lijmresten verwijdert, leggen we uit in deze blog. Als je je trap niet wilt ruïneren, zul je voorzichtig te werk moeten gaan.

Wees voorzichtig!

Wanneer je iets gaat verwijderen (of slopen) denk je waarschijnlijk eerst aan het gebruik van gereedschap. Maar wees voorzichtig! Schrapen en wrikken met een schroevendraaier doet je trap geen goed. De kans is groot dat je het hout beschadigt en dan ben je een stuk verder van huis. Dit soort acties kun je dus beter achterwege laten, als je je originele trap tenminste goed wilt houden.

Lijmresten te lijf gaan

Oké, maar hoe pak je het dan aan? Met speciale lijmverwijderaar uit de doe-het-zelfzaak? Ook hier moet je opletten. Dit zijn namelijk vaak agressieve producten met chemische bestanddelen. Voor je het weet is heel je trap kaalgevreten. En ze zijn ook nog eens gevaarlijk om mee te werken.

Je kunt ook gewoon voor de makkelijke weg gaan

Wat je dan wel kunt doen? Een traprenovatie met overzettreden. Je trapmatten moeten er dan nog steeds vanaf, maar je trap hoeft niet helemaal schoon te zijn. Je hoeft niet urenlang lijmresten te verwijderen, te schuren en te verven. We plaatsen je nieuwe traptreden over je oude traptreden. Geïnteresseerd? Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan.