Trapdecoratie? Wij geven inspiratie!

Is je trap niet langer een spannend onderdeel van je huis en raak je er langzamerhand een beetje op uitgekeken? Geen probleem, met een beetje leuke trapdecoratie krijgt je trap al snel een tweede leven. Moeilijk is het niet, we geven je vijf handige tips.

Ga aan de slag met een pot verf

Een nieuw kleurtje geeft je trap al snel een hele nieuwe uitstraling. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de stootborden in een contrastkleur te schilderen of een houtmotief te geven. Ook de trapleuning of spijlen kun je een mooie contrasterende kleur geven. Een houtmotief kun je krijgen door stickers, maar je kunt natuurlijk ook enkele onderdelen zelf schilderen.

Kies voor trapverlichting

Trapverlichting is niet alleen hartstikke chique, het is ook nog eens erg veilig en sfeervol. Met een beetje slim gekleurde trapverlichting leid je de aandacht zelfs af van beschadigingen en scheurtjes en lijkt je trap weer helemaal als nieuw.

Trapverlichting kun je onder de treden, langs de muur en onder de trapleuning bevestigen. Zo grijp je in het donker nooit meer mis!

De good old traploper

Ken je hem nog van vroeger? Een traploper is lekker ouderwets, maar als je een vintage interieur hebt past hij perfect op je trap. Een traploper is er in alle soorten en maten, je kunt het zo gek niet bedenken of de kleur is wel beschikbaar. En het mooie van een traploper is dat je hem weer makkelijk kunt vervangen voor een andere. Het heeft wel wat onderhoud nodig, maar dan heb je ook wat.

De traphal onder handen nemen

Trapdecoratie omvat natuurlijk niet enkel de trap. Je kunt ook helemaal losgaan in de traphal. Schilder hem in een leuke, opvallende kleur die lekker in contrast staat met je trap, of er juist prima bij past. Hang wat foto’s, schilderijen op of verander je hal in een insta-wall!

Brede treden? Plaats dan trapdecoratie op de trap zelf

Als je ruimte genoeg hebt kun je de decoratie natuurlijk ook op de trap zelf plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bloempot of een stapeltje boeken. Zet niet op elke traptrede wat, want dan wordt het al gauw te druk.

Valt er met trapdecoratie niet veel meer van je trap te maken? Je kunt natuurlijk ook gaan voor een complete renovatie. Wolfs Traprenovatie zorgt ervoor dat je in slechts één dag een compleet nieuwe trap hebt. Zonder sloopwerkzaamheden en zonder dat je in het puin zit. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies!