Waarom je in 2022 voor traprenovatie moet gaan

Het jaar loopt weer ten einde, tijd om eens je goede voornemens op een rijtje te zetten. Aangezien vakantieplannen al enige tijd op de schop liggen, is het misschien een idee om wat aan je huis te gaan doen. Wat dacht je ervan je trap eens onder handen te nemen? We geven je een aantal redenen om in 2022 voor een traprenovatie te gaan.

Nu we massaal thuiswerken vallen onvolkomenheden in huis nóg eerder op. Erger je je steeds meer aan de kale plekken op de trap of wordt de vloerbedekking nu écht te snel vies? Misschien is traprenovatie wat voor jou. Binnen één dag is je trap weer als nieuw.

1. Een traprenovatie is duurzaam

Bij traprenovatie wordt er gebruik gemaakt van speciale geluiddempende lijmen en duurzaam materiaal, wat de levensduur verlengt. Dit zorgt ervoor dat een gerenoveerde trap gelijk is aan een gloednieuwe trap en je er jarenlang plezier van hebt. En dan hebben we het nog niet eens over de hoeveelheid kosten die je bespaart wanneer je kiest voor traprenovatie in plaats van een nieuwe trap!

2. Een trap springt nogal in het oog

Een trap is vaak gevestigd in de hal en daardoor is het een van de eerste dingen die bezoekers zien. Of het nu in je woonhuis is of binnen je bedrijf: de eerste indruk is belangrijk. Voor een eerste indruk heb je namelijk nooit een tweede kans.

Daarnaast kijk je zelf ook erg vaak tegen je trap aan. Je gebruikt hem dagelijks en hij krijgt het zwaar te verduren. Daarom is het belangrijk dat je een mooie, degelijke en kwaliteitvolle trap hebt.

3. Traprenovatie is binnen een dag gepiept

Wanneer je een trap renoveert zorg je dat de oorspronkelijke structuur van de trap behouden blijft. Bij traprenovatie komen nieuwe treden op de bestaande trap of worden er treden overheen aangebracht. Je kunt hierbij zowat alle materialen gebruiken: van hout en leer tot staal. Bij traprenovatie zorgen de nieuwe treden niet alleen voor een hele nieuwe uitstraling van je huis, je trap gaat ineens ook een stuk langer mee. Er is zelfs geen verschil tussen traprenovatie en het aanschaffen van een compleet nieuwe trap.

Nu lijkt het een hele klus, maar een traprenovatie is zo gepiept. En met het thuiswerken hoef je er niet eens een extra vrije dag voor op te nemen.

4. Het is goed voor het milieu

Daarnaast is traprenovatie ook nog eens goed voor het milieu. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van machines, gebruiken we duurzame materialen die extra lang meegaan en zorgt hergebruik van een trap voor minder afval.

Ga jij in 2022 voor traprenovatie?

En er is nog meer. Zo zorgt traprenovatie ervoor dat je interieur binnen een mum van tijd een compleet andere uitstraling heeft. Ook is er geen hak- of breekwerk nodig waardoor je achteraf een stuk minder hoeft op te ruimen. De mogelijkheden zijn bij traprenovatie eindeloos, binnen de kortste tijd is de trap aangepast op je persoonlijke stijl. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!