Dit zijn de ultieme traptrends voor 2018

Ben je van plan de meubelboulevard af te struinen naar inspiratie voor je nieuwe trap? Zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid. Naar welke stijl ben je op zoek en wat past bij je? En niet onbelangrijk: wat zijn de huidige trends op trapgebied? Traptrends veranderen natuurlijk continu, maar we doen een voorspelling naar de traptrends voor 2018.

De trap is al lang niet meer een standaard en saai onderdeel van de gang. Geen noodzakelijk kwaad, maar een echte blikvanger! Je trap is een interieurstuk met klasse en hij verdient daarom een goede plek in je woning. Mét de beste uitstraling. Woon je wat kleiner? Ga dan voor een open trap, want dan houdt je wat meer ruimtegevoel. Schilder je de trap in dezelfde kleuren als je muren of vloer, lijkt je huis meteen nog groter.

Ga in 2018 voor een industrieel interieur

De industriële trend zet zich voort in 2018. Je trap leent zich uitstekend voor het maken van een stoere sfeer, bijvoorbeeld door te kiezen voor ruig materiaal zoals beton en staal. En daar hoef je echt geen loodzware trap met beton voor te plaatsen hoor, je kunt hem ook renoveren en treden geven met een betonlook. Combineer dat met zacht materiaal zoals marmer en hout en je krijgt een fantastische trap!

Traptrends van 2018: zwart, zwart en nog eens zwart

Wit is zó 2017! Kom maar op met dat zwart. En nee, het is niet zo dat je nu naar de winkel moet gaan en al je muren zwart moet verven, het is al goed als je je trap bekleedt met zwarte overzettreden. Om een echt sfeervol effect te krijgen kun je hem combineren met ledverlichting. En dat is ’s nachts ook nog eens een stuk veiliger!

Leer is ook een optie

Je interieur moet natuurlijk altijd kwaliteit en klasse uitstralen. Dit kun je bijvoorbeeld creëren door leren trapbekleding. Leer heeft karakter en het wordt met de jaren alleen maar mooier. Daarom is het een goede investering voor elke woning.
Wil je weten welke trap bij jou past? Vraag ons vrijblijvend om advies!