Trapverlichting: wat zijn de kosten?

LED-verlichting is in hedendaagse interieurs is tegenwoordig meer standaard dan optie. Van de gloeilamp hebben we een tijd geleden al afscheid genomen en ook op de trap is LED-verlichting ideaal. Het verhoogt je veiligheid en daarnaast staat het ook nog eens hartstikke chique. Maar wat kost trapverlichting nu eigenlijk? We zetten een aantal aandachtspunten op een rijtje. 

De kosten onder controle houden

De kosten van trapverlichting heb je eigenlijk helemaal zelf in de hand. Je kiest namelijk zelf hoeveel LED-strips of spotjes je in je trap plaatst om een sfeervol effect te krijgen. Let wel op: LED-verlichting heeft niet alleen als doel een mooie sfeer te creëren. Ook veiligheid speelt een belangrijke rol in de keuze voor je trapverlichting.

Welke trapverlichting

Een goed verlichte trap is een veilige trap. Vooral wanneer je kinderen of huisdieren hebt, is het een slim plan om je traptreden altijd goed verlicht te hebben. Dit kun je op verschillende manieren doen:

  • Met LED-strips langs de onderkant van de traptreden zorg je ervoor dat elke trede afzonderlijk wordt verlicht. Dit geeft je trap een erg sfeervolle gloed.
  • Je kunt ook kiezen voor LED-spotjes aan de zijkanten van je trap. Dit geeft een indirecte verlichting, wat veel mensen als fijn ervaren.

Hoe dan ook: met LED-verlichting gaan stijl en veiligheid hand in hand. En het een sluit het ander zeker niet uit.

Trends in trapverlichting

Er komen eigenlijk bijna elke dag wel nieuwe technische snufjes op de markt, dat is ook zo voor trapverlichting. Zo kun je met LED-verlichting nu ook:

  • Spelen met koude of warme verlichting, wat een rechtstreeks effect heeft op de sfeer in huis én je gemoedsrust.
  • Variëren in vormen. LED-verlichting kan speels en rond zijn, maar ook strak en geometrisch. Wat past bij jou?

Trapverlichting is maatwerk

Wil je weten wat het zou kosten om in jouw trap trapverlichting te plaatsen? We nemen het graag op in de offerte voor traprenovatie. Neem contact met ons op voor een maatwerk offerte.