Trapverlichting zonder stroom, kan dat?

Ben je van plan je oude trap te renoveren? Doe het dan meteen helemaal goed. Met trapverlichting geef je je trap nét dat beetje extra. Het is niet alleen praktisch, het ziet er ook nog eens heel erg mooi uit. Maar stel: je bent niet zo handig, kun je trapverlichting zonder stroom installeren, zodat je niet meteen de elektricien hoeft te bellen?

Kies voor een duurzame oplossing

Of je stroom nodig hebt voor trapverlichting, hangt af van wat jij onder verlichting verstaat. Als je zelfklevende glow-in-the-dark strips wilt plakken, dan heb je inderdaad geen stroom nodig. Maar als je op zoek bent naar een duurzame en degelijke oplossing, zoals LED-spots, dan kun je echt niet om elektriciteit heen. Wil je trapverlichting die lang meegaat, genoeg licht geeft en ook nog eens erg mooi is, dan kun je het beste voor een duurzame optie gaan. Glow-in-the-dark strips verliezen namelijk al snel hun glans en dat ziet er slordig uit.

Een veilige trap

Als jij veiligheid hoog in het vaandel hebt staan, is trapverlichting echt een must. Dankzij de spotjes kun je ook ’s nachts goed je weg vinden op de trap en wordt de kans op struikelen een stuk kleiner. De verlichting kun je ’s nachts best aan laten staan, want LED-verlichting is erg energiezuinig.

En daarnaast zijn LED-lampjes ook gewoon heel erg mooi. Ze geven een subtiel licht en daardoor krijgt je trap een sprookjesachtige sfeer.

Welke soort trapverlichting?

Je kunt onder andere kiezen voor vierkante of ronde LED-lampjes of LED-strips. LED-strips zijn te integreren in de trap, zodat ze eigenlijk niet opvallen als ze uitstaan. Ben je van plan een traprenovatie te gaan doen? Wij helpen je graag met nadenken over de juiste trapverlichting. We werken het daarnaast goed voor je af, zodat je gegarandeerd een duurzame en strakke oplossing hebt.