Trapwangen opknappen? Lees onze tips

Er zijn tal van manieren om je trap een opfrisbeurt te geven. Je kunt je trap schilderen, aankleden, hem helemaal renoveren of slechts een paar delen. Wil je je trapwangen opknappen? De trapwangen worden vaak vergeten en dat is zonde, want ze zijn bepalend voor de hele uitstraling van je trap.

De trapwangen zitten aan de zijkant van je trap. Een klassieke trap bestaat uit treden die klem zitten tussen twee trapwangen, welke steun geven aan je trap. Bij moderne trappen is de steunfunctie soms weggevallen en is de trapwang er vooral om mooi te wezen.

De meeste trappen hebben aan allebei de zijkanten een trapwang, maar bij moderne trappen valt hij (helaas) steeds vaker weg. In dat geval krijg je een zwevende trap. Wij vinden dat trapwangen in zowel klassieke als moderne interieurs een belangrijk designelement zijn. We hebben gezien dat de vorm, de bekleding en het materiaal van je trapwang erg bepalend zijn voor het uiterlijk van je trap.

Trapwangen opknappen

Omdat je trapwangen zo bepalend zijn voor de uitstraling van je trap, moet je ze bij traprenovatie ook echt niet vergeten. Ben je meer van een stoerdere look of ga je voor een klassiek houtdecor? Je hebt bijvoorbeeld de keuze tussen blauwstaal, leer of beton. Of wat dacht je van een combinatie van verschillende materialen? Dat geeft vaak spannende combinaties. Trapwangen opknappen zit uiteraard bij je traprenovatie inbegrepen.

De opties zijn eindeloos

Een zwevende trap is erg minimalistisch, maar een trap met trapwangen is een complete upgrade. Het is ook een optie om LED-verlichting in je trapwangen te plaatsen, voor een chique effect. Maar natuurlijk kun je ze ook in een neutrale kleur schilderen. Wil je je trapwangen opknappen? Neem vooral contact met ons op voor advies, we helpen je graag.