Trapwangen renoveren: zo pak je het aan

Een trap kun je op verschillende manieren een nieuw leven geven. Je kunt hem schilderen, versieren, helemaal renoveren of slechts delen. Denk je erover je trapwangen te renoveren? Dit ondergeschoven kindje is een erg belangrijk onderdeel voor de algehele uitstraling van je trap. We geven je wat tips.

De trapwang zit aan de zijkant van de trap. Een klassieke trap bestaat uit treden die klem zitten tussen twee trapwangen, welke steun geven aan je trap. Bij moderne trappen is de steunfunctie soms weggevallen en is de trapwang er vooral om mooi te wezen.

Wat is de functie van trapwangen?

De meeste trappen hebben aan allebei de zijkanten een trapwang, maar bij moderne trappen valt hij (helaas) steeds vaker weg. In dat geval krijg je een zwevende trap. Wij vinden dat trapwangen in zowel klassieke als moderne interieurs een belangrijk designelement zijn. We hebben gezien dat de vorm, de bekleding en het materiaal van je trapwang erg bepalend zijn voor het uiterlijk van je trap.

Trapwangen renoveren

Omdat je trapwangen zo bepalend zijn voor de uitstraling van je trap, moet je ze bij traprenovatie ook echt niet vergeten. Ben je meer van een stoerdere look of ga je voor een klassiek houtdecor? Je hebt bijvoorbeeld de keuze tussen blauwstaal, leer of beton. Of wat dacht je van een combinatie van verschillende materialen? Dat geeft vaak spannende combinaties. Trapwangen renoveren zit uiteraard bij je traprenovatie inbegrepen.

De opties zijn eindeloos

Een zwevende trap is erg minimalistisch, maar een trap met trapwangen is een complete upgrade. Het is ook een optie om LED-verlichting in je trapwangen te plaatsen, voor een chique effect. Maar natuurlijk kun je ze ook in een neutrale kleur schilderen. Wil je je trapwangen renoveren? Neem vooral contact met ons op voor advies, we helpen je graag.