Eerste hulp bij vlekken in de trapbekleding

Je doet vast en zeker je uiterste best om je trapbekleding netjes te houden, maar soms gaat het gewoon mis en wordt er toch wat geknoeid. En mocht je huisdieren hebben dan weet je als geen ander hoe lastig het is om je trapbekleding netjes te houden. Vlekken in de trapbekleding kunnen soms een hele klus zijn, maar we hebben een aantal tips om een vies vloerkleed weer helemaal schoon te maken.

Tip 1: deppen en niet wrijven!

Knoei je wat op je kleed? Geen paniek. Het geheim van vloerkleed reinigen is om niet te wrijven, maar te gaan deppen. Als je met wat reinigingsmiddel op een spons of keukenpapiertje dept, lost de vlek iets makkelijker op. Bij het wrijven gaan de vezels van het vloerkleed een stuk sneller kapot en dan gaat heel je kleed naar de filistijnen.

Vlekken in de trapbekleding? Gebruik scheerschuim!

Scheerschuim is een wondermiddel, je krijgt er zowat iedere vlek mee weg. Spuit een beetje scheerschuim op de vlek in kwestie en laat het rustig een half uur zitten. Vervolgens dep je het schuim weg met een schone doek. Behandel het na door de plek weer met een deel witte azijn en een deel water te besproeien. Dep het vervolgens weer op en de vlek zou als het goed is als sneeuw voor de zon verdwenen moeten zijn.

vloerkleed reinigen 2

Vooral met huisdieren heeft een vloerkleed het soms zwaar te verduren.

Vlekken in de trapbekleding schoonmaken met azijn

Wijn (vooral rode, ai!) en biervlekken krijg je met sodawater of bruiswater best makkelijk uit je vloerkleed. Pak een doek, maak hem nat en dep rustig op de vlek. Werkt het niet? Gebruik dan een deel wit azijn en een deel water en doe het in een plantenspuit. Spuit de vlek nat en laat het 10 tot 15 minuten intrekken. Vervolgens dep je met een schone spons, net zo lang tot de vlek weg is. Daarna spoel je het gebied na met warm water, leg er wat keukenpapier op en een zwaar boek, dan trekt alle vocht het papier in.

Is het einde zoek?

Heb je eigenlijk geen zin meer om de vlekken in de trapbekleding te verwijderen en gaat die vloerbedekking je steeds meer tegen staan? Ga voor traprenovatie! Binnen één dag renoveren we je trap en kan hij er weer 30 jaar tegenaan. Onderhoudsvriendelijk, makkelijk schoon te houden en bovenal: geen broedplaats meer voor stof. Wedden dat je het een vooruitgang vindt? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.