Vlekken van de trap verwijderen: zo doe je het

Dag in dag uit lopen jij, je kinderen en misschien zelfs je huisdieren de trap meerdere keren op en af. Een ongelukje is dan ook snel gebeurd. Helaas zijn vlekken erg lastig uit stoffen of houten trappen te krijgen, maar gelukkig is het niet helemaal onmogelijk. We geven je een aantal slimme tips voor vlekken van de trap verwijderen, zonder dat de trap beschadigt. 

Razendsnel vlekken van de trap verwijderen

Hoe je te wek moet gaan, hangt af van het materiaal van je trap. Heb je een trap van hout? Dan kun je voedselvlekken het makkelijkst met een lichtvochtige, zachte doek en wat afwasmiddel aanpakken. Hardnekkige vlekken, zoals vet- of olievlekken, kun je beter aanpakken met terpetijnolie of allesreiniger. Gebruik nooit een schuurspons! Dat geeft krassen.

Heb je vlekken in een stoffen trap, dan sta je ook voor een hele uitdaging. Een donkere vlek kun je goed behandelen met citroensap. Pak een doek en dep het sap zachtjes op de vlek. Daarna maak je de vlek schoon met wolwasmiddel. Zorg ervoor dat je altijd dept en niet wrijft, want dan wrijf je de vlek er alleen maar dieper in en maak je hem ook nog eens groter.

Speciale producten om je trap schoon te maken

Als je liever geen risico’s neemt, kun je ook voor speciale trapreiniginsproducten kiezen. Vlekken van de trap verwijderen gaat met die producten op een professionele manier, je kunt er bijvoorbeeld vuilresten of lichte vlekken mee aanpakken. Als je het op deze manier doet hoef je ook niet bang te zijn dat je het verkeerde product kiest en onherstelbare schade aan je trap toebrengt.

Kies voor een onderhoudsvrije trap

Heb je eigenlijk helemaal geen zin om je zorgen te maken over het onderhoud van je trap? Als je voor een houten trapbekleding van Wolfs Traprenovatie kiest, heb je de looks van een houten trap, zonder het zware onderhoud dat erbij komt kijken! Zo kun je optimaal genieten van je trap en hoef je nergens over in te zitten.