Vlekken verwijderen van de trap

Elke dag leg je hele kilometers af op je trap. Je sjouwt spullen op en neer en voor je het weet laat je wat vallen of vergeet je dat er modder onder je schoenen zat. Wat nu? Uit een houten of stoffen trap zijn vlekken moeilijk te verwijderen, maar niets is onmogelijk. Vlekken verwijderen op de trap is met de volgende tips best te doen.

Vlekken verwijderen van een houten trap

Hoe je een vlek te lijf gaat hangt natuurlijk ten eerste af van het materiaal van je trap. Heb je eten geknoeid op een houten trap? Verwijder het grootste vuil dan met een zachte doek die een klein beetje vochtig is en wat afwasmiddel. Heb je een hardnekkige vlek, zoals vet of olie, dan kun je beter kiezen voor terpetijnolie of allesreiniger.

Vlekken verwijderen van een stoffen trap

Een vlek op een trap met stoffen bekleding is vaak een hele klus. Donkere vlekken kun je het beste aanpakken met citroensap. Dat dep je voorzichtig met een doek op de vlek. Maak het vervolgens schoon met wolwasmiddel. Let echt op dat je dept en niet wrijft, anders wrijf je de vlek er alleen maar dieper in en wordt hij groter.

Speciale onderhoudsproducten

Heb je regelmatig een vlekje en wil je niet langer een risico nemen? Dan is het slim om een speciaal onderhoudsproduct aan te schaffen. Zo haal je lichte vlekken en etensresten op een professionele en veilige manier van je trap en hoef je niet bang te zijn dat je het verkeerde product gebruikt en je trap verwoest. Neem contact met ons op voor meer informatie over onderhoudsproducten.

Nooit meer vlekken verwijderen van de trap

Ben je te vaak bezig met vlekken verwijderen van de trap en heb je er eigenlijk schoon genoeg van? Kies dan voor een onderhoudsvrije bekleding, zoals hout. Je hebt dan de warme uitstraling van hout, maar niet het zware onderhoud van een houten trap. Met deze oplossing hoef jij je niet meer druk te maken over het onderhoud aan je trap.