Dit zijn de voordelen van traprenovatie

Heb je onlangs je hele interieur vernieuwd en springt je trap nu een beetje uit het oog? Of kun je alle vlekken en kale plekken niet meer aanzien? Een nieuwe trap installeren is duur, kost wat moeite en brengt hak- en breekwerk met zich mee. Traprenovatie is dus een stuk makkelijker. Je trap is dan weer als nieuw, zonder dat je dagenlang in het stof zit en niet eens naar boven kunt. Dit zijn de voordelen van traprenovatie.

Een trap is vaak gevestigd in de hal en daardoor is het een van de eerste dingen die bezoekers zien. Of het nu in je woonhuis is of binnen je bedrijf: de eerste indruk is belangrijk. Voor een eerste indruk heb je namelijk nooit een tweede kans.

Daarnaast kijk je zelf ook erg vaak tegen je trap aan. Je gebruikt hem dagelijks en hij krijgt het zwaar te verduren. Daarom is het belangrijk dat je een mooie, degelijke en kwaliteitvolle trap hebt.

Zo werkt traprenovatie

Wanneer je een trap renoveert zorg je dat de oorspronkelijke structuur van de trap behouden blijft. Bij traprenovatie komen nieuwe treden op de bestaande trap of worden er treden overheen aangebracht. Je kunt hierbij zowat alle materialen gebruiken: van hout en leer tot staal.

Bij traprenovatie zorgen de nieuwe treden niet alleen voor een hele nieuwe uitstraling van je huis, je trap gaat ineens ook een stuk langer mee. Er is zelfs geen verschil tussen traprenovatie en het aanschaffen van een compleet nieuwe trap.

Materialen bij traprenovatie

Bij traprenovatie wordt er gebruik gemaakt van speciale geluiddempende lijmen en duurzaam materiaal, wat de levensduur verlengt. Dit zorgt ervoor dat een gerenoveerde trap gelijk is aan een gloednieuwe trap en je er jarenlang plezier van hebt. En dan hebben we het nog niet eens over de hoeveelheid kosten die je bespaart wanneer je kiest voor traprenovatie in plaats van een nieuwe trap!

En dat is niet het enige voordeel. Zo zorgt traprenovatie ervoor dat je interieur binnen een mum van tijd een compleet andere uitstraling heeft. Ook is er geen hak- of breekwerk nodig waardoor je achteraf een stuk minder hoeft op te ruimen. De mogelijkheden zijn bij traprenovatie eindeloos, binnen de kortste tijd is de trap aangepast op je persoonlijke stijl.

Goed voor het milieu

Daarnaast is traprenovatie ook nog eens goed voor het milieu. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van machines, gebruiken we duurzame materialen die extra lang meegaan en zorgt hergebruik van een trap voor minder afval.