Waar plaats je de trap in een nieuwbouwwoning?

Is je oog gevallen op een nieuwbouwhuis? Gefeliciteerd! Het fijne aan nieuwbouw is dat je het helemaal naar je eigen wens in kunt richten. Een keuken die helemaal voor jou is gebouwd en een badkamer die perfect aan je wensen voldoet, wat wil je nog meer? Nou, wij weten het wel: een ideale trap. Met een beetje geluk gaat een goede trap minstens 30 jaar mee, dus de keuze die je maakt is erg belangrijk. Waar plaats je de trap in een nieuwbouwwoning? We geven je wat tips.

Een trap in de hal

De meest voor de hand liggende optie is een trap in de hal. Het is de plek waar je binnenkomt en in de meeste huizen vind je de trap dan ook hier. Wij vinden dat een beetje jammer. Een trap is een echte blikvanger van je interieur en het is eigenlijk erg zonde om hem in een donker hoekje weg te stoppen. Wil je hem toch in de hal plaatsen? Kleed hem dan leuk aan met plantjes of maak een vestiaire onder je trap.

Plaats de trap in de woonkamer voor een huis met persoonlijkheid

Moderne ontwerpers denken niet meer in hokjes. Letterlijk. Ze maken huizen met ruimtes die in elkaar overlopen, van woonkamer tot slaapkamer. Het gevolg ervan is dat je verdiepingen krijgt die visueel aan elkaar gelinkt zijn, bijvoorbeeld met een trap in de woonkamer in plaats van in een aparte hal. Zo krijg je een gevoel van verbondenheid en eenheid. En dat is precies waar je na een lange werkdag naar snakt.

Wat kost een trap in de woonkamer?

Met een trap in de woonkamer krijgt je woning een trendy, warme touch. Maar hoe zit het eigenlijk met de energiekosten? Als de ruimte groter wordt, leidt dat niet automatisch tot een hoger energieverbruik? Als het om oudere, slecht geïsoleerde huizen gaat, klopt dat inderdaad. Maar als jij een duurzame of energiezuinige woning hebt, dan hoef je je echt nergens zorgen om te maken. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over alle ruimtes en daardoor is de impact van een trap in de woonkamer niet zo groot.

Kinderen en een trap in de woonkamer

Als je kleine kinderen hebt zul je wel wat voorzichtiger moeten zijn. Want een open verdieping kan erg gevaarlijk zijn voor spelende kinderen. Installeer daarom altijd een traphekje, ook op de open verdieping.

Wij helpen je graag op weg

Wij hebben jarenlange ervaring met het renoveren van trappen en helpen je graag. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!