Wanneer ga je voor traprenovatie?

Is je trap alweer wat jaartjes oud en weet je niet zo goed wat je ermee aan moet? Veel mensen overwegen een nieuwe trap, maar vaak is renoveren ook een optie. Wanneer ga je voor traprenovatie? 

Allereerst zul je moeten bepalen of je een nieuwe trap gaat ontwerpen of toch voor traprenovatie zult gaan. Neem een paar dingen in overweging:

  • Is de trap gezond?
  • Is het hout nog mooi en veilig?
  • Kraken de treden?

De antwoorden op deze vragen zouden je een vrij goed idee moeten geven over de vraag of je echt een volledige renovatie zou moeten overwegen. Als je een van deze problemen hebt en gaat renoveren, valt het waarschijnlijk een stuk duurder uit.

Wanneer traprenovatie?

Laten we aannemen dat je een geweldige, stabiele, niet-krakende trap hebt die je wilt renoveren, je volgende vraag is dan: wat zou je moeten renoveren? Moet je de bestaande treden bekleden? Moet je de balustrade aanpassen?

Die beslissing is helemaal aan jou. Als de trap stabiel is, volstaan overzettreden van hout of tapijt. Je kunt ze bijvoorbeeld met eikenhout bekleden voor een indrukwekkend effect. Kijk goed naar of het wel in de omgeving past, voor je trap strak toch een doorn in het oog wordt.

Trapenovaties kunnen vaak een hoop geld besparen in vergelijking met een volledige vervanging en kunnen vaak resultaten opleveren die gelijk zijn aan die van een nieuwe trap, als ze maar correct zijn uitgevoerd. Weet je niet hoe je een traprenovatie aan moet pakken? Wij nemen het werk je graag uit handen. In slechts één dag krijg je een trap die weer als nieuw is. Nieuwsgierig? Neem vandaag nog contact met ons op.

Waarom een traprenovatie?

Als je iemands huis binnengaat, is dat hetzelfde als wanneer je iemand voor de eerste keer ontmoet: de eerste indruk telt. Het creëren van die eerste ‘wow’-factor kan het verschil betekenen tussen meteen verliefd worden op een huis of je ergeren aan een onvolmaakt element. Een simpele en effectieve manier om het wow-effect te krijgen is door de trap te vervangen of renoveren, dat is vaak veel eenvoudiger dan je denkt.

In de afgelopen jaren heeft de trapindustrie een renaissance ondergaan. Waar het eerst een noodgedwongen onderdeel van een huis was, wordt de trap nu gebruikt als uitlaatklep voor karakter en creativiteit. Met deze paradigma-wijziging komt er een stortvloed van nieuwe ontwerpen en stijlen de hoek om.

Een traprenovatie is niet alleen erg mooi, het is ook nog eens duurzaam. Wist je dat een gerenoveerde trap minstens 30 jaar meegaat?