Wanneer is het tijd voor een traprenovatie?

Bij een traprenovatie word je hele trap vernieuwd of hersteld. Je behoudt de trapstructuur, maar maakt de trap een stuk steviger en duurzamer. Maar wanneer is het eigenlijk tijd voor een traprenovatie?

Ga je je huis renoveren of verbouwen? Dan komt je trap ook aan de beurt. Door slechts een paar kleine aanpassingen aan je trap, verandert je interieur vaak al voor een groot deel. En dan hoef je echt niet meteen aan grote werkzaamheden te denken. Bij een traprenovatie plaats je een nieuwe laag over je bestaande trap, waardoor de uitstraling van je trap meteen verandert. Het materiaal dat daarvoor wordt gebruikt is erg duurzaam en gaat minstens 30 jaar mee.

Trap versleten? Dan is het de hoogste tijd

Als je trap beschadigd of versleten is, is de tijd rijp voor een traprenovatie. We restaureren de huidige structuur van je trap en passen hem waar nodig aan, zodat hij weer jaren meegaat. Bij een traprenovatie plaatsen we zogenaamde overzettreden over de bestaande treden. Dankzij de geluiddempende lijm heb je geen last meer van geluidsoverlast. Heb je een gesloten trap? Dan nemen we ook de zijkanten onder handen. Een traprenovatie gebeurt binnen één dag, op locatie, zonder hak en breekwerk.

Hoe werkt een traprenovatie?

Eigenlijk heel eenvoudig. We sturen een vakman die bij jou komt kijken wat er allemaal mogelijk is. Vervolgens meet hij de oude treden op en maakt hij een afspraak voor de daadwerkelijke renovatie. Die renovatie tekent hij ter plekke uit, om ze vervolgens te zagen en te plaatsen. En dat kan gewoon binnen één dag.

Kun je elke trap renoveren?

Vrijwel wel. Of je nu beschikt over een houten trap, een stalen trap of een betonnen trap: we kunnen het allemaal. Als hij maar treden heeft. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.