Wat is de beste plaats voor trapverlichting?

Steeds meer mensen kiezen bij hun traprenovatie voor het plaatsen van trapverlichting. En dat is helemaal geen gekke trend: trapverlichting is hip, stijlvol en bovenal hartstikke veilig. Maar wat is de beste plaats voor trapverlichting? Wij denken met je mee. 

Waarom mensen trapverlichting plaatsen

Misschien is het nog nooit in je opgekomen om trapverlichting te plaatsen en vraag je je nu af wat je er in vredesnaam mee moet. Voor wie veiligheid heel erg belangrijk vindt, is trapverlichting eigenlijk een must. Vooral wanneer je toilet en slaapkamer op verschillende verdiepingen zijn en je ’s nachts nog weleens je bed verlaat voor een sanitaire stop. Ja inderdaad: je kunt elke keer je plafondverlichting aanzetten, maar LED-verlichting gaat automatisch aan en is ook nog eens een stuk energiezuiniger en minder fel.

De beste plaats voor trapverlichting

Maar wat is nu de beste plaats voor trapverlichting? Dat hangt helemaal van je trap én persoonlijke smaak af. Heb je een trap met trapwangen? Dan zou je kunnen overwegen LED-verlichting in de wangen te plaatsen. Dat is een erg fijne en subtiele manier om verlichting te verwerken in je trap, want je ziet de spotjes bijna niet wanneer je naar je trap kijkt.

Het is ook mogelijk om de spotjes in de traptreden in te bouwen, wat het veiligheidsgevoel erg vergroot. Je ziet namelijk precies waar elke trede ophoudt, wat de kans op struikelen een stuk kleiner maakt.

In alle soorten en kleuren

Maar met de plaats van de trapverlichting ben je er nog niet: je zult nog meer keuzes moeten maken. Onze LED-verlichting is namelijk in vele vormen en kleuren beschikbaar. Je kunt kiezen voor warm, wit licht of koel blauw licht en verschillende stijlen (rond, vierkant, smal). Zie je trapverlichting wel zitten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.