Wat kun je doen als de trap kraakt?

Met een traptrede die af en toe geluid maakt kun je nog leven, maar een echt krakende trap gaat je vroeg of laat op de zenuwen werken. Vooral wanneer je bijna elke nacht wakker wordt als je huisgenoten de trap betreden of het geluid zo hard gaat dat je jezelf niet meer eens kunt horen nadenken. Wat kun je doen als je trap kraakt?

Wat je zelf kunt doen als de trap kraakt

Gelukkig is er meestal wel wat te doen tegen een krakende trap. Je kunt hem – als je een beetje handig bent – zelfs zelf kraakvrij maken. Heb je twee linkerhanden en wil je je er echt niet aan wagen? Dan kun je Wolfs Traprenovatie natuurlijk nog altijd inschakelen om de trap kraakvrij te maken.

Wat wij doen als je trap kraakt

Bij een krakende trap hebben we verschillende manieren van aanpakken. Zo kunnen we stootborden vastzetten, want het kan zijn dat de trap kraakt omdat de stootborden niet goed aan de traptreden vastzitten. Als we de stootborden goed vast zetten, is de kans groot dat je trap al niet meer kraakt.

Je kunt er ook voor kiezen kraaklatten op je trap te laten plaatsen. Die doen we aan de achterzijde van de traptreden vast aan de stootborden. De kans is groot dat het probleem hiermee verholpen is.

Verder bestaat er ook speciale bruislijn die we gebruiken wanneer we een trap gaan bekleden. Die lijm verdeelt zich helemaal gelijkmatig onder de treden en vult alle gaatjes en oneffenheden op. Dit heeft niet alleen een geluiddempende werking, het gaat het kraken ook nog eens tegen.

Advies voor een kraakvrije trap

Zoals je leest zijn er dus oplossingen genoeg. Met een traprenovatie van Wolfs Traprenovatie is je trap binnen één dag compleet vernieuwd én kraakvrij. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.