Wat voor muur naast de trap?

Je trap is het pronkstuk van je huis, maar vergeet ook de muur naast de trap niet. Die maakt het totaalplaatje namelijk helemaal af. De hal en de gang zijn waarschijnlijk niet het eerste waar je aan begint bij het renoveren van je huis, maar dat is een gemiste kans. De hal is namelijk de eerste ruimte die mensen betreden en dus is het dé perfecte eerste indruk. Wil je weten hoe je de muur naast de trap het beste aan kunt kleden? We geven je een paar mooie tips!

Verras met vinyl

In de zorgsector is vinyl al jaren populair als muurbekleding, omdat het in veel leuke designs en prints te verkrijgen is. Niets houd je dan ook tegen om de muur naast de trap te bekleden met vinyl. Het mooie van vinyl is dat het heel erg goed bestand is tegen krassen en slijtage. Daarnaast heeft het een zachte glans en dat zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt!

Lambrisering op de muur naast de trap

In Amerikaanse huizen zie je het veel: een houten trap gecombineerd met lambrisering. Het geeft een heel erg warm gevoel en zorgt ervoor dat je trap en muur naadloos in elkaar overlopen. Je kunt de trapleuning in de lambrisering verwerken, waardoor het een erg chique uitstraling krijgt.

Retro behang

Als je een landelijke trap hebt maakt een mooi behang de nostalgische sfeer helemaal af. Het oude behang dat oma vroeger had is weer helemaal in! Natuurlijk hoeft het behang niet helemaal vintage te zijn, want modern behang of fotobehang kan ook heel erg mooi zijn. Heb je huisdieren of kleine kinderen? Dan is behang naast de trap niet zo’n aanrader.

Muur naast de trap schilderen

Kies je liever voor een veilige oplossing? Dan is latexverf een prima oplossing. Zo was je vettige vingerafdrukken en vuile vegen zo weer weg. Zin in een nieuw kleurtje? Je hebt de latex zo weer overgeverfd. Schilderwerk hoeft ook helemaal niet saai te zijn, want als je de muur in een felle kleur verft die in contrast staat met je trap, valt je trap weer extra op. Je zou ook nog het effect van behang na kunnen bootsen!