Wees zuinig op je nieuwe trap

Heeft je trap net een renovatie ondergaan en ben je er best trots op? Groot gelijk! Maar je bent er natuurlijk ook erg zuinig op en wilt voorkomen dat er slijtage ontstaat. Als je je trap goed onderhoudt, gaat hij lang mee. De meeste trappen hebben genoeg aan een schoonmaakbeurt, al is dat met hout wat anders. Een nieuwe trap schoonmaken doe je zo.

Onderhoud op maat

Wist je dat er voor elke trap een op maat gemaakt onderhoudsproduct bestaat? Zo kun je je nieuwe trap altijd perfect onderhouden. Ook het verwijderen van vuilresten of lichte vlekken gaat heel makkelijk. Wanneer je voor een op maat gemaakt product kiest, weet je zeker dat je altijd goed zit en je trap geen schade oploopt door het gebruiken van een fout middel.
Natuurlijk kun je ook nog altijd kiezen voor trapbekleding met een houtlook. Het ziet er net zo mooi uit als hout, maar het is wat goedkoper en je hebt er minder onderhoud aan. Maar een nieuwe trap onderhouden hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn!

Een nieuwe trap voorzichtig schoonmaken

Je hoeft je trap natuurlijk niet elke dag schoon te maken, maar toch wel regelmatig, wil je hem lang goed houden. Poets je trap met een lichtvochtige of droge doek en gebruik echt niet teveel water. Als je teveel water gebruikt zet je trap uit of verkleurt hij en dat is natuurlijk doodzonde. De treden maak je schoon door zachte bewegingen te maken en schuursponsjes zijn natuurlijk helemaal uit ten boze. Een houten trap is gevoeliger dan je denkt, dus behandel hem ook met liefde.

Een houten trap? Bescherm hem

Een houten trap is een ware blikvanger in je huis, maar je moet er dan wel voor zorgen dat hij mooi blijft. Goed onderhoud is dus een vereiste. Op de eerste plaats moet een houten trap voorzien zijn van een laagje olie of vernis, dat beschermt hem tegen slijtage. Als je de rustieke look vast wilt houden, kun je het beste voor vernis gaan. Wil je de trap een diepe voeding geven en hem er weer als nieuw uit laten zien? Dan kun je het beste voor olie gaan. Je kunt je trap het beste elke twee jaar onderhouden, om hem altijd in optimale vorm te houden.