Welke kleur kiezen voor de trap?

Wat is vaak het eerste dat je ziet wanneer je een woning binnenkomt? Juist: de trap. Je gebruikt je trap meerdere malen per dag en vaak staat hij ook nog eens in de hal, waardoor het een echt opvallend onderdeel van je huis is. Daarom is het extra belangrijk goed te investeren in de afwerking van je trap. Maar een kleur kiezen voor de trap kan lastig zijn. We helpen je op weg

Materiaal voor de trap kiezen

Als je eenmaal hebt besloten welke kleur je trap moet gaan krijgen, is het tijd om na te denken over de bekleding van de trap. Wanneer je een houten trap hebt kun je ervoor kiezen om hem in zijn natuurlijke staat te laten, daar krijg je een hele mooie uitstraling van en het kost ook nog eens weinig moeite. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen hem modern af te werken, de mogelijkheden zijn eindeloos! Houd in ieder geval de veiligheid in je achterhoofd. De trap wordt vaak gebruikt en daarom is het belangrijk dat hij absoluut niet glad is en het materiaal tegen slijtage kan.

Soort trapbekleding kiezen

Als je een betonnen trap hebt, kun je veel kleuren kiezen. Met trapbekleding kun je je trap een hele nieuwe look geven. En dan hebben we het niet over vloerbedekking, je kunt ook voor staal of leer kiezen. Deze materialen zorgen ervoor dat je trap weinig onderhoud nodig heeft en geven een bijzondere uitstraling. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus informeer vooral!

Welke kleur kiezen voor de trap?

Je trap afwerken start natuurlijk met het kiezen van de juiste kleur. Daarbij is het erg belangrijk dat de kleur aansluit en een geheel vormt met de rest van het interieur. Je trap moet passen bij de andere leefruimtes in het huis. Zorg er dus voor dat er een evenwicht is tussen donkere en lichten tinten. Je trap moet niet heel erg afsteken en ook niet wegvallen. Ook moet het geheel niet te donker ogen, want dat komt de veiligheid niet ten goede.

Wanneer je aan de slag gaat met contrasten krijg je een trendy en stijlvol effect. Bijvoorbeeld een houten trap met witte muren, prachtig! Houd je van gezelligheid en warmte? Dan kun je bijvoorbeeld gaan voor bordeauxrood of donkerblauw. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je het zelf wilt. Zorg er in ieder geval voor dat je helemaal achter je keuze staat, voordat je weer moet verbouwen.