Welke trap met een hond in huis?

Staat het komende jaar een traprenovatie op jouw planning? Dan is het slim om rekening te houden met al je huisgenoten, dus ook je kat of hond. Je hond gebruikt de trap ook regelmatig en je wilt dus geen glijpartijen of intensieve schoonmaaksessies. Welke trap kies je met een hond in huis?

Trapbekleding is er in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor vloerbedekking, houtstructuren, betonlook, lederlook, marmerlook of voor een structuur die je echt voelt. Ook echt leer is een optie en geeft je huis een hele natuurlijke, ruige look. Maar: elke bekleding heeft zijn voor- en nadelen en wanneer je huisdieren hebt zul je die ook echt mee moeten nemen in je overweging.

Trap met een hond in huis: dit moet je vooral niet doen

Met honden is er eigenlijk één soort trapbekleding die je niet moet nemen en dat is vloerbedekking. Vloerbedekking heeft überhaupt meer nadelen dan voordelen, maar met een hond is het helemaal not done. Daarnaast gebruiken katten het als krabpaal en dan hebben we het nog niet eens gehad over alle haren en vlekken die in de bekleding gaan zitten. Voor je het weet is je trap een grote bacteriebron geworden die je elke week grondig moet reinigen. En dat wil natuurlijk niemand.

Kies voor duurzaamheid

Heb je een hond, dan kun je het beste gaan voor een krasbestendige, duurzame trap. Onze overzettreden zijn van slijtvast materiaal dat minstens 30 jaar meegaat. Je hebt daarbij de keuze uit tal van materialen, zodat er altijd wel een ontwerp is wat bij jouw interieur past.

Veiligheid boven alles

Je wilt absoluut niet dat er ongelukken gebeuren op je trap, dus veiligheid gaat boven alles. Een open trap heeft geen stootborden tussen de treden, wat hem een stuk onveiliger voor dieren maakt dan een dichte trap. Met een hond is een open trap wat ons betreft dan ook echt een no go. Voor je het weet schuift je hond door de treden heen en dan heb je echt een probleem. Daarnaast kan gladheid op de trap ook echt gevaarlijk zijn. Kies daarom altijd voor een materiaal met antisliplaag, zoals PVC/vinyl. Dit heeft niet alleen een extreem sterke, slijtvaste toplaag, maar ook een antislip oppervlak. Zo kan je je hond met een gerust hart gebruik laten maken van de trap.

Wil je graag meer weten welke materialen geschikt zijn voor jouw trap?

Als je vrijblijvend een voorstel wilt voor het bekleden van je trap dan komen wij graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Stuur een mail naar info@wolfstraprenovatie.nl of bel direct met 0485 455 503.