Welke trap voor een mantelzorgwoning?

In een mantelzorgwoning zijn twee wooneenheden aan elkaar gekoppeld, zodat een hulpbehoevende persoon dichtbij familie of vrienden kan wonen. Op die manier behoud je toch je zelfstandigheid. Privacy is erg belangrijk en dus zijn de verschillende wooneenheden vaak gescheiden door middel van een trap. Maar welke trap kies je in een mantelzorgwoning? 

De trap voor een mantelzorgwoning is vooral veilig

Het is eigenlijk logisch dat de hulpbehoevende persoon in de mantelzorgwoning op de gelijkvloerse verdieping woont. Maar ook de eerste verdieping moet voor iedereen toegankelijk zijn. Kies daarom voor een extra brede trap met antislip trapbekleding. Een trapleuning is natuurlijk vanzelfsprekend. Het is ook verstandig om een leuning aan twee kanten te overwegen, zodat je trap extra veilig is. En om de trap extra goed zichtbaar te maken kun je kiezen voor trapverlichting. Zo voorkom je ongelukken in het donker.

Het mag best een mooie trap zijn

De trap in een mantelzorgwoning mag natuurlijk ook best een eyecatcher zijn. Maar je woont waarschijnlijk met meerdere generaties, waardoor het wellicht lastig wordt om het eens te worden over de stijl van je trap. Ga je voor een traprenovatie, dan heb je een ruime keuze aan kleuren en stijlen.

Een trap renoveren met traplift

Ben je van plan een traplift te installeren in de mantelzorgwoning? Een traprenovatie kan dan nog steeds. Je moet enkel de traplift demonteren voordat je de trap gaat renoveren. Na de renovatie plaats je hem gewoon weer terug.

Wil je de trap in je mantelzorgwoning renoveren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.