Een witte trap onderhouden

Een witte trap is vaak erg verleidelijk. Het ziet er chique uit en daarnaast oogt het ruimtelijk en fris. Maar wit is wel een besmettelijke kleur, dus wordt dat voor altijd zonder schoenen de trap op? Nee hoor, een witte trap onderhouden is best te doen!

Het hangt natuurlijk wel van het materiaal af of je witte trap makkelijk te onderhouden is. Kies je voor kunststof trapbekleding dan heb je een materiaal dat minder gevoelig is voor slijtage en vlekken. Laminaat bijvoorbeeld is erg makkelijk in onderhoud, al is het wel glad en dat kan minder veilig zijn. Daarom is het slim om een trap van laminaat nog aan te kleden met anti-slip materiaal. Laminaat is wel makkelijker te onderhouden dan bijvoorbeeld massief hout. Je trap bekleden met wit tapijt kun je beter mijden. Eén vlekje en je kunt de hele trap weer opnieuw bekleden. Denk daarom bij het kiezen van materiaal voor je trap ook echt aan het onderhoud ervan.

Je witte trap onderhouden valt of staat met het gebruik

Heb je gekozen voor een mooie witte trap? Dan is het verstandig om er ook goed mee om te gaan. Maak het altijd schoon met schoonmaakmiddelen die het meest geschikt zijn en wees voorzichtig met zware voorwerpen, die kun je namelijk laten vallen en dat geeft deuken en vlekken. Loop – vanzelfsprekend – ook nooit met vieze schoenen over je trap en let op met zolen die afgeven. Tip: zet een schoenenkast onderaan de trap. Zo komt niemand in de verleiding met schoenen de trap op te gaan en gaat je trap een stuk langer mee.

Alternatieven

Wil je een witte trap, maar zit je niet te wachten op het onderhoud dat er allemaal bij komt kijken? Je kunt er ook voor kiezen een onderhoudsvriendelijk alternatief te plaatsen. Zo kun je kiezen voor een lichte trapbekleding met de uitstraling van een witte trap, maar zonder al het onderhoud. Onze trapbekledingen gaan gegarandeerd een leven lang mee en zijn makkelijk schoon te maken.