Je woning lichter maken: 3 makkelijke tips

Wanneer je huis ruimtelijk en licht is ingericht, geeft dat je meer ademruimte en energie. In een lichte woning heb je vaak het idee dat het groter lijkt dan het is en de wintermaanden lijken bovendien korter te duren. Natuurlijk kun je de hoeveelheid licht die van buiten komt maar lastig beïnvloeden, tenzij je wat nieuwe ramen installeert. En dat hoeft helemaal niet, zelfs met deze kleine aanpassingen kun je je huis een stuk lichter doen lijken.

De kleur van de muren

Muren die een donkere kleur hebben en een donker plafond zorgen ervoor dat je huis kleiner lijkt en het geeft een beetje een benauwd gevoel. Vaak krijg je van donkere muren een sombere sfeer. Donker hout, zoals planken tegen de muur, zorgt er ook voor dat je ruimte kleiner lijkt dan hij in werkelijkheid is. Kijk eens of je alle muren, plafonds en hout wit kunt schilderen. Je zult zien dat je ruimte meteen een stuk opener lijkt en ze de woning lichter maken. Ben je bang dat je een ziekenhuissfeer krijgt? Kleur mag! Maar doe dat dan wel door middel van kleurrijke accessoires en kies voor een kleurenpalet.

De woning lichter maken met kleine tips en tricks

Heb je geen zin om alles opnieuw te schilderen? Hang dan wat grote spiegels in de buurt van de ramen, die weerkaatsen het licht de ruimte in. Heb je bomen voor de ramen die het zonlicht tegenhouden? Dan is een goede snoeibeurt wellicht ook niet verkeerd. Daarnaast kun je donkere meubels een nieuw leven geven door ze te schuren en een licht kleurtje te geven.
Wist je dat een verlichte trapleuning ook veel kan doen?

Laat je trap renoveren

Wanneer je een huis binnenkomt is de trap vaak een van de eerste dingen die je ziet. Hij bepaalt dus de hele uitstraling van je interieur en als je een donkere, zware trap hebt kan dat een flinke doorn in het oog zijn. Je woning lichter maken kan dus perfect door het renoveren van de trap. Wolfs Traprenovatie zorgt ervoor dat je oude trap binnen een dag een totale make-over krijgt. Waarom ga je niet voor licht hout of een lichtgrijze betonlook?

Gekozen voor een witte trap? Zo kun je hem het beste onderhouden!

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!